27 / 04 / 2024

Silivri'de Hazine arazisinin imar planında değişiklik yapılması mecliste!

Silivri'de Hazine arazisinin imar planında değişiklik yapılması mecliste!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Bekaroğlu, ''Silivri'nin Kavaklı semtinde mülkiyeti hazineye ait olup, Silivri Belediyesi tarafından 2009 yılında Tarım İlimleri Üniversitesi yapılması hedefiyle imar alanlarına, kısmen yüksek öğrenim, spor tesisi alanı ve park olarak kamu faaliyetlerinde kullanılmak üzere işlenen 172 dönüm alanın; 04.12.2020 tarih ve 31324 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 03.12.2020 tarih ve 3275 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Maxicells İlaç Anonim Şirketine münferit yatırım yeri olarak tahsis edilmesi sürecine ilişkin aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat OKTAY tarafından cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun soruları:
1- İstanbul ili Silivri ilçesinde İstanbul'a 30. km uzaklıkta bir mesafede bulunan karayoluna cephe çok değerli olan bu arazinin münferit yatırım yeri olarak tahsis edilmesinin nedeni nedir? Bu tahsis işleminde ne tür bir kamu yararı bulunmaktadır? 

2- Söz konusu taşınmaz hangi ölçütler dikkate alınarak 'münferit yatırım yeri olarak seçilmiştir? 

3- Silivri ilçesi Kavaklı mahallesinin tek futbol sahası olan Kavaklı Futbol Sahası, Park ve Silivri Belediyesi'ne ait deponun da bulunduğu, üniversite arazisi olarak da düşünülen, mevcut imar palanında bu durumu işaretli bulunan söz konusu alanın, sanayi alanı haline dönüştürülmesinin nedeni nedir? 

4- Silivri ilçesinde sanayi alanı olarak adı geçen yere çok yakın Ortaköy, Selimpaşa ve Çanta sanayi alanları varken yerleşim yerlerinin göbeğine bu tesisin yapılması halk sağlığı adına ne kadar doğrudur? 

5- Söz konusu alan Endüstri Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddelerince ne zaman tespit edilmiştir? 

6- Yer seçim sürecinde Çevre ve Şehircilik, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm, Maliye, Milli Savunma, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ile İstanbul özel idaresi veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığının görüşleri alınmış mıdır? 

7- Söz konusu alan Endüstri Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddelerince ne zaman Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kuruluna sunulmuştur, Kurul nasıl görüş bildirmiştir? 

8- Söz konusu alan ile ilgili ÇED süreci ne zaman başlamış, ne zaman tamamlanmıştır? 

9- Arazinin tahsisi ile ilgili olarak Silivri Belediyesi'nin görüşü alınmış mıdır? 

10- Arazinin tahsisi ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin görüşü alınmış mıdır? 

11- Adı geçen şirket bu yatırım için ne kadarlık sabit yatırım taahhüdünde bulunmuştur? 


Geri Dön