28 / 04 / 2024

Yönetim planında değişiklik yapılması istemi dilekçesi!

Yönetim planında değişiklik yapılması istemi dilekçesi!

Yönetim planı kat mülkiyeti oluşturulmadan ve kat irtifakı tesisi sağlanmadan önce oluşturulur. Peki yönetim planı değişimi nasıl olur? Yönetim planında değişiklik yapılması istemi dilekçesi örneği haberimizde yer alıyor..



Yönetim planında bulunan hükümlerin kanuna veya ahlaka veya kişilik haklarına aykırı olması durumunda, bu hükümler geçersiz oluyor. Hükümlerin geçersiz olması durumunda, hükümler kendiliğinden ortadan kalkmıyor. Tapuya tescil edilmiş olan yönetim planının hükümleri, değiştirilmedikçe veya iptal edilmedikçe geçerli olur ve uygulanmaya devam ediliyor.


Kat malikleri gerekli gördükleri takdirde, yönetim planında değişiklik yapabiliyorlar. Burada söz konusu olan, zamanla meydana çıkan ihtiyaçlar dolayısıyla yönetim planına yeni hükümler eklenmesi veya planda mevcut olup da uygulamada bazı malikler için açık haksızlık, adaletsizlik teşkil eden hükümlerin değiştirilmesi şeklindeki isteklerdir.


Yönetim planının değiştirilmesini talep eden kat maliki, öncelikle kat malikleri kuruluna başvurarak bu talebini bildirebilir. Daha sonra bir dilekçe hazırlayıp değişim istemi için mahkemeye sunabilirler. 


Yönetim planında değişiklik yapılması istemi dilekçesi örneği



SULH HUKUK MAHKEMESİNE

ERZİNCAN

DAVACI : Adı ve Soyadı, TC Kimlik No:

Adres

DAVALILAR : 1-Adı ve Soyadı

Adres

2-Adı ve Soyadı

Adres

3-Adı ve Soyadı

Adres

DAVA KONUSU : Yönetim planında değişiklik yapılması

AÇIKLAMALAR :

1-Erzincan ili, Merkez ilçesi, … Mahallesi, … Sokak, Numarada, Tapuda … Ada, … Pafta, … Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmazın paydaşı bulunmaktayız Yönetim Planının, kat maliklerinin toplantıya çağrılması hususunu düzenleyen 15 maddesi, “Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin yarısının isteği üzerine toplanır” hükmüne yer vermektedir Oysa bu düzenleme Kat Mülkiyeti Kanununa uygun değildir

2-Yönetim Planının 15 maddesinin, “Kat Malikleri Kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar verir” şeklinde düzeltilmesini kat malikleri toplantısında teklif etme rağmen kat malikleri bunu anlayamadıkları için talebimi reddetmişlerdir Hukuka aykırı bu durumun düzeltilmesi için bu davayı açma zarureti hâsıl olmuştur

DELİLLER : Her tür delil

HUKUKİ NEDENLER : Kat Mülkiyeti Kanunu md 30 ve İlgili mevzuat

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle, 634 Sayılı Kat Mülkiyetine Kanununa aykırı olarak konulmuş olan Yönetim Planının 15 maddesindeki hükmün “Kat Malikleri Kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar verir” şeklinde düzeltilmesine ve yargılama giderlerinin davalılara yüklenmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim …/…/…




Davacı

Adı ve Soyadı 




Yönetim planının bağlayıcılığı!

Apartman yönetim planı kararları nasıl alınıyor?


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com



Geri Dön