28 / 04 / 2024

Nihat Ömeroğlu Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasını istedi!

Nihat Ömeroğlu Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasını istedi!

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, devlet ormanı bulunan köylerde ihtiyaç sahibi hane reislerinin, orman köylülerine tanınan haklardan yararlandırılması amacı ile Orman Kanunu 'nda değişiklik yapılmasını istedi




Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, devlet ormanı bulunan köylerde, köy nüfusuna kayıtlı olmayan ancak kanunla belirlenecek bir süre devamlı burada oturan ihtiyaç sahibi hane reislerinin, orman köylülerine tanınan haklardan yararlandırılması için Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasını istedi.


Orman köyünde devamlı ikamet etmelerine rağmen köy nüfusuna kayıtlı olmayan, ilgili kanunda yapılan değişiklik nedeniyle ikametlerini de buraya aldıramayan köylüler, köy nüfusuna kayıtlı kişilere tanınan haklardan yararlanma talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.


Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nun başvuruyla ilgili kararında, Anayasa'nın "Ormanların korunması ve geliştirilmesi" başlıklı 169. maddesi ile "Orman köylüsünün korunması" başlıklı 170. maddesinde yer alan hükümlerin, Anayasal düzeyde orman ve orman köylüsüne büyük önem verildiğini gösterdiği belirtildi.




AA




Geri Dön