09 / 05 / 2024

Silivri arazi imar planı

Silivri arazi imar planı

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

Silivri'deki 63 bin metrekarelik parsel TOKİ tarafından konut imarına açıldı! 

Silivri’de “ağaçlandırılacak alan” şeklinde ifade edilen 63 bin metrekare büyüklüğe sahip parselin TOKİ tarafından konut imarına açıldığı gündeme geldi. 

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Silivri'de imar planını değişikliği meclis gündeminde!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri'de Hazine arazisinin imar planında değişiklik yapılması mecliste!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Silivri'de 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı!

Silivri Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2. birleşiminde, ilçe merkezi sahil bölgesi dahil Semizkumlar Mahallesinden Cumhuriyet Mahallesini kapsayan yaklaşık 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı.

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1761 ada, 1, 2, 3, 4 parseller, 1762 ada, 1, 2 parseller ve 2 ada, 38 parsel ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi için yeni imar planı!

Beykoz'da hayata geçirilmesi planlanan Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi'nin arazisindeki imar problemleri nedeniyle proje gecikmişti. Arazi için hazırlanan yeni plan dün askıya çıkarıldı.

Silivri Belediyesi'nden arazi tahsisi talebi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ankara’da bir dizi ziyaretler yaptı. Bakanlar, bakan yardımcıları ve genel müdürler ile konuşan Başkan Yılmaz, ilçeye yönelik müjdeleri de paylaştı.

Silivri RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES Projesi’ne İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya çıktı.

Silivri Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Silivri Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumu, gündeme ilave olan yeni maddelerin de konuşulması ile yapıldı.

Silivri arazi imar planı Haberi

Silivri arazi imar planı

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Bekaroğlu, ''Silivri'nin Kavaklı semtinde mülkiyeti hazineye ait olup, Silivri Belediyesi tarafından 2009 yılında Tarım İlimleri Üniversitesi yapılması hedefiyle imar alanlarına, kısmen yüksek öğrenim, spor tesisi alanı ve park olarak kamu faaliyetlerinde kullanılmak üzere işlenen 172 dönüm alanın; 04.12.2020 tarih ve 31324 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 03.12.2020 tarih ve 3275 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Maxicells İlaç Anonim Şirketine münferit yatırım yeri olarak tahsis edilmesi sürecine ilişkin aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat OKTAY tarafından cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun soruları:
1- İstanbul ili Silivri ilçesinde İstanbul'a 30. km...