03 / 05 / 2024

Kastamonu Kösen Çayın Göleti yükseliyor!

Kastamonu Kösen Çayın Göleti yükseliyor!

Kösen Çayın Göleti yükseltme inşaatını inceleyen Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin; "Ulaşımın çamur tabakası nedeniyle neredeyse imkansız olduğu zor şartlar altında hızlıca ilerleyen bu devasa proje devletimizin gücünün eşsiz bir örneği" dedi.



Tosya'da yıllardır konuşulan projelerden biri olan Kösen Çayın Göleti, devasa bir şekilde yükseltiliyor. Tosya ilçesi tarım alanlannın sulanmasında büyük öneme sahip Kösen Çayın Göleti yükseltme inşaatını inceleyen Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin; "Ulaşımın çamur tabakası nedeniyle neredeyse imkansız olduğu zor şartlar altında hızlıca ilerleyen bu devasa proje devletimizin gücünün eşsiz bir örneği" dedi. 

Yüklenici firma tarafından inşasına başlanan Kösen Çayın Göleti yükseltme çalışmalan aralıksız devam ederken Başkan Kazım Şahin, Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş ve beraberindeki teknik ekip incelemelerde bulundu. Başkan Şahin, sulama havzalannm herhangi bir şekilde çalışmalardan dolayı olumsuz yönde etkilenmediğini belirterek, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte ilçenin önemli ölçüde sulama suyu ihtiyacımn giderileceğini ifade etti. 


Daha fazla su depolanacak Proje dahilinde yapımı tamamlanan rusubat tutucu tersip bendi sayesinde de Kösen Çayın Cöleti'nin daha sağlıklı hizmet verebileceğini belirten Başkan Şahin yüklenici firma yetkilileri ile de bir dizi görüşmelerde bulundu. Çalışmanın seyri ve ortalama tamamlama süreleri hakkında da yetkililerden bilgi edinen Başkan Şahin, özellikle göletin boşaltılmadan bu projenin tamamlanmaya çalışıldığını ifade etti. Gölet yükseltilmesi tamamlandığında mevcut potansiyelin 3-4 katı su toplayacağını, zorunlu durumlarda şehrin içme suyu ihtiyacını da karşılayabilecek kapasite ile yeniden yapılanan göletin aynca çevresiyle önümüzdeki dönemde bölgenin gözde mesire alanlanndan birisi olacağını ifade eden Kazım Şahin, gölet etrafındaki doğal güzelliğe dikkat çekerek aynca doğa turizmi vurgusu ile bölgenin ekolojik zenginliği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


TOSYA MESLEK YÜKSEK OKULU ÜNİVERSİTE YOLUNDA 


18 EKİM 2009'da temel atma töreninin ardından hızlıca tamamlanarak 9 ay gibi kısa bir süre sonra eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayan Tosya Meslek Yüksek Okulu bugün 850 öğrencisi, 22 öğretim görevlisi, 6 personeli ile hızlıca üniversite olma yolunda ilerliyor. YÖK'ten gecen 17 bölüm ile birlikte ek bina inşaatının da tamamlanmasıyla 3500 öğrenci hedefine ulaşacak olan Tosya MYO ek binası mevcut binanın iki katı olarak insa ediliyor. 


Toplamda 6 bin 530 metrekare kapalı alanı mevcut olan yeni binamız bin 200 metrekare yerleşime sahip olacak. Bodrumda sığınak laboratuvar ve mobilya dekorasyon atölyesi, onun üzerinde 2 tane 90 kişilik amfi diğer tarafında da 400 metrekare civarında yemekhane mutfak kantin, üzerindeki katlarda ise konferans salonu, dlger taraflarda ise 22 tane derslik yapılacak ve bunların büyüklüğü de 40 metrekare ile 80 metrekareye kadar değişiyor. En üst iki katta da 30 adet civarında akademisyen odası, idari kat müdür odası ve bir toplantı odası olacak. 


TOSYA OSB, ilçenin girişimci sanayicüerinin katkılanyla 2010 yılında kurulmuş olup, fiili olarak çalışmaya başlamıştır. İstimlak ve alt yapı çalışmalan ile arsa tahsisleri de 2011 yılı itibari ile faaliyete geçti. 


630 bin m2 alanda yer alan Tosya OSB'de 18 fabrika, 2014 yılında inşaat ruhsatı alarak çalışmalara başlamıştır. Aynca 12 fabrika da yakın zamanda ruhsat işlemleriyle faaliyete geçişleri planlanıyor. 11 boş parsel ise yeni girişimci sanayicileri beklemektedir. Tam donanımla aktif hale geçildiğinde 5000 kişilik iş istihdamı sağlanacak. Tosya OSB'nin hedefleri arasında; istihdamı artırmak, sanayicilere destek, ekonomiye katkı. Tosya'yı ileri taşımak, Tosya'nın dünyaya açılan kapısı olmak yer alıyor. 


 


 

Başkan Şahin Tosya'da geleceğe imza atıyor 


TOSYA halkı ve vizyonundan aldığı güde halkın yasam kalitesini daha ileriye götürmek. gelişmiş dünyanın ortalama yasam standartlarını ilce halkına sunmak için yapılan çalışmalarla Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, bölgesinde ilçeyi bir marka haline getirdi.

 

Türkiye'deki ilçeler arasında hızlı bir gelişme ivmesi yakalayarak sosyal barısın sağlandığı Tosya, kabuğunu kırarak hedeflerine doğru yol alıyor. Onlarca kamu yatırımının yanı sıra ilçede tarihi nitelikteki belediyecilik hizmetleri ile yüz yıl sonrasının Tosya'sını imar ettiklerini belirten Başkan Kazım Şahin, Tosya'nın yakaladığı büyüme hızını kararlılıkla devam ettireceklerini kaydetti. 

MOBESE İle 24 saat güvenlik TOSYA şehir merkezinin ana caddeleri üzerindeki 9 farklı noktaya güven ortamanın sağlanması için plaka ten,ma aradan n ca i ıntmiS0yir ha,inde bulunan araçların çalıntı olup olmadığı veya herhangi bir suçtan tPmT ara"madlgmı anında bilgi verebilecek MOBESE sisekSerincP Mpn31'^12 "Cenln farkh noktalarının emniyet ™ ,zle"e(rek su< oranının da en aza indirilmesi cin hizmete sokulan MOBESE sistemi ile 24 saat boyunca yapılacak incelemelerle yaşanabilecek herhangi bir tatsız o aya anında müdahale edilerek huzur ve güven ortamının sağlamasında daha da hassas olunabilecek. 


Tosya Huzurevi'nde Avrupai yasam 


AVRUPA standartlarında hizmet verecek olan Tosya huzurevi tamamlanırken 75 kisi hizmet alacak ve 60 yas üstü vatandaşlar keyifli bir yasam sürecek. Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşaatına başlanan ve kaba inşaatının bitirilip çatısının kapatılmasının ardından bakanlığa devredilen huzurevi için ödenek ayrılmış ve ihale edilmişti, ihaleyi alan yüklenici firma, huzurevi inşaatını hızla bitirerek bugün sadece tefrisatının tamamlanması asamasma geldi. İnşaatı sürekli takip ettiklerini belirten Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, çalışmalar hakkında su bilgileri verdi: "Yüklenici firmanın inşaatı bitirme süresi 300 gündü. İnşaat bitirildi ve huzurevi hizmet vermeye başladığında 60 yas üstünde 75 kisi hizmet alacak. Modern bir kompleks olarak insa edilen huzurevinde kalacak olan büyüklerimiz sosyal alanlarda vakitlerini en güzel seklide geçirecekler. Çocuklarına ve gençlerine sahip çıkan bizler aile büyüklerimize de sahip çıkıyoruz. Yapılan huzurevi bunun en güzel örneği. Çünkü bu huzurevi kompleks olarak Avrupa standartlarında insa ediliyor, inşallah bu huzurevi hizmete girdiğinde yaslılarımız aile büyüklerimiz hak ettikleri hizmeti alabilecekler."


Tosya pirincine destek 


TOSYA Belediyesi tarafından başlatılan ve Tosya KaymaSı İle Tosya Ziraat Odası'nm da desteklediği Tosya pu^cfne mahreç calısmasının al« yapı haz,«an yaMasık 2 5 yıl sürdü. Bu zaman zarfında coğrafi mahreç işaret almak üzere hazırlanan dosya, Türkiye Patent Enstitü, sü'ne teslim edildi. Uzun zamandır Tosya pirincine coğrafi mahreUsareti almak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerin belirten Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, simdjyeka dar buna benzer bir çalışmanın yapılmadığını tespit ett ferlnh/e bu kapsamda bir hazırlık yaptıkların, soyled Tosya pirincine coğrafi mahreç alma komsunda emegi seçen herkese teşekkür eden Başkan Şahin, Tosya da yüzyıllardan beri pirine ekiliyor olmasına ra8me"; "e mahreç ne patent İle ilgili en ufak bir çalışma yapılmamış. 

Bu manada, Tosya Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Z raat Odamız, On Dokuz Mayıs Üniversitesi isbirl gı ıcer sinde pirincimize mahreç işareti almak idn yapı an ca s malarda sona gelerek TPE'ye bas/uru™^ bizim dönemimize rast gelmesi de ayrı bir güzellik. Ca malarda emegı geçenlere teşekkür ediyorum dedi. 

Kösen Cayırı Göleti yükseliyor Gölet etrafındaki doğal güzelliklere dikkat çeken Kazım Şahin, doğa turizmi vurgusuyla bölgenin ekolojik zenginliğinin bu çalışmayla ivme kazanacağını söyledi. 


Star Ek


Geri Dön