03 / 05 / 2024

Kastamonu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilme nedeni TBMM'de konu oldu!

Kastamonu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilme nedeni TBMM'de konu oldu!

Kastamonu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilme nedeni meclis gündemine taşındı. MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Kastamonu Şeker Fabrikası nın özelleştirilme nedeni TBMM de konu oldu!

MHP  Adana  Milletvekili Mevlüt Karakaya, Kastamonu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilme nedenine ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularının Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Karakaya önergesinde "Kastamonu şeker fabrikası Kastamonu'nun devlet eliyle çalışan tek fabrikasıdır. Şeker fabrikasından tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçimiz, sanayi, nakliyeci ve çalışan işçiler gibi birçok kesim faydalanmaktadır. Kastamonu şeker fabrikasının özelleştirilmesi konusu gündemdedir. İhale şartnamesinde 5 kampamya dönemi üretim garantisiyle fabrikasının çalıştırılacağı ifade edilmiş olsa da fabrikanın modernizasyonu yapılmadan, çiftçiye ekim için gerekli bilgilendirme yapılmadan fabrikanın kapasitesi olan bin ton pancar seviyesinde ekim olmadan ihaleyi alan firmanın fabrikayı nasıl çalıştıracağı ve üretim mecburiyeti olan 5 yılın sonunda ne olacağı merak konusudur." diyerek 4 soru sordu.

Karakaya'nın soruları

1- Kastamonu'nun devlet eliyle çalışan tek fabrikası neden özelleştirilmektedir?

2- Kastamonu özelinde daha önce özelleştirilen SEKA (kağıt fabrikası), Süt Fabrikası ve Et ve Balık Kurumu özelleştirildikten sonra kaç yıl özel sektör tarafından çalıştırılmıştır ve şimdiki durumu nedir?

3- Daha önce özelleştirilen Çarşamba Şeker Fabrikası özelleştirildikten sonra ne kadar çalışmıştır, şu anda işlevi nedir?

4- Fabrikanın özelleştirilmesi halinde, fabrikanın kapatılmayacağının garantisi alınacak mıdır?

 


Geri Dön