18 / 05 / 2024

Kastamonulu selzedeler TOKİ konutlarına kavuştu!

Kastamonulu selzedeler TOKİ konutlarına kavuştu!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından selzedeler için yapılan 649 konutun büyük bölümü, hak sahiplerine peyderpey teslim edildi.



Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından selzedeler için yapılan 649 konutun büyük bölümü, hak sahiplerine teslim edildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Ezine Çayı'nın, şiddetli yağışlardan sonra 11 Ağustos 2021 tarihinde taşması sonucu 65 kişinin hayatını kaydettiği 7 kişinin kaybolduğu ve onlarca binada zarar meydana gelen Bozkurt'ta selin izlerini silmek amacıyla yoğun çalışma yürütüldü.

Kastamonulu selzedeler TOKİ konutlarına kavuştu!

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu sel sebebiyle konutlarını kaybedenler için ilçenin farklı noktalarında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşası tamamlanmış olan toplamda 600 konutun kurası çekildi. Söz konusu konutlar hak sahiplerine peyderpey teslim edildi. İlçede 2. ve 4. bölgede hayata geçirilen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarında Karadeniz manzarası bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Anadolu Ajansı muhabirine, sel felaketinden sonra devletin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalışmaya başladığını dile getirdi.


Geri Dön