27 / 04 / 2024

Kat mülkiyeti tapusu nereden alınır?

 Kat mülkiyeti tapusu nereden alınır?

Kat mülkiyeti inşaatı tamamlan ve iskan almış olan gayrimenkuller için kullanılan bir kavramdır.Peki kat mülkiyeti tapusu nereden alınır?Kat mülkiyeti tapusu için gerekli evraklar nelerdir?



Kat mülkiyeti tapusu nereden alınır?

Kat mülkiyeti, inşaatı tamamlanmış ve oturma izni alınmış yapılarda kurulabiliyor.Bir yapının kat mülkiyeti tapusunun alınabilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitmesinin beklenmesi gerekiyor.


Kat mülkiyeti tapusu alabilmek için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor.Genel inşaat projesi,Vaziyet planı,Yapı kullanma izin belgesi (iskan),Her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisini gösteren liste,Yönetim planı,Maliklerin nüfuz cüzdanları ile vesikalık fotoğraflarıdır.


Kat mülkiyeti tapusu için bulunduğumuz belediyelere gidip dilekçe vermemiz gerekiyor.Aynı zamanda oranı binde 20 olan kat mülkiyeti tapu harcı da yatırılıyor.


Kat mülkiyeti tapusu için dilekçe örneği şu şekildedir:


Dilekçe örneği:


..........  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA......



......... Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele almış olduğum ...../ …../ 20….. tarih ve C: ..... S: ..... D: ..... nu.lı yapı ruhsatına istinaden ekte sunduğum kat mülkiyeti projesinin onaylanmasını arz ederim.



Tarih: ...../ …../ 20…..

Adı Soyadı: ……………………….

T.C. Numarası: ….……………………

İmza: ….……………………


ADRES:

……………………………………….…………….

…………………………………………………….

………………………………………….………….

Telefon No.: …………………………………....


EKLER:

1– Mimari proje (bağımsız bölümlerin ve eklentilerinin bağımsız bölüm numaraları yazılmış olacak)

2– Yönetim planı

3– Bağısız bölüm listesi (her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisinin gösterilmesi)

4– Yapı cephelerini gösterir (13x18) cm ebadında fotoğraf

(Daha önceden kat irtifakı kurulmuş ise 1, 2, 3 ve 4'üncü maddelerdeki belgelerin yeniden ibraz edilmesine gerek yoktur)



Apartman sigortası nasıl yapılır?



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulusi.com



Geri Dön