13 / 05 / 2024

Katar Emiri'nden karısına büyük jest!  Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı baştan aşağı yenileniyor!

Katar Emiri'nden karısına büyük jest!  Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı baştan aşağı yenileniyor!

Türkiye’nin en pahalı yalısı, Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı 100 milyon Euro'ya satın alan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani ikinci karısı Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri için baştan aşağı yeniliyor.



TÜRKİYE'NİN EN PAHALI YALISI YENİLENİYOR!

İstanbul’un en değerli yalılarından biri olan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı ve arkasındaki iki köşkü kayınpederinin Türkiye’de kurduğu şirket üzerinden satın alan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani ikinci karısı için kesenin ağzını açtı.

Mart 2015’te Türkiye’ye yaptığı ziyarette gayrimenkulleri beğenerek, 100 milyon Euro’ya satın alan ikinci eşi Sheikha Anoud bint Mana al-Hajr’a hediye eden Katar Emiri, tarihi mülkleri yenilemek için mimar Fatih Sönmez ile anlaştı.

Katar Emiri nden karısına büyük jest!  Yeniköy deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı baştan aşağı yenileniyor!

RESTERASYON ÇALIŞMALARI EGE YAPI TARAFINDAN YAPILIYOR!

Restorasyon çalışmaları Ege Yapı tarafından yapılırken, Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı’nın pembe olan dış cephesinin tamamen beyaza bürüneceği öğrenildi.

Yalının içi de baştan aşağı yeniden tasarlanan ve yeni mobilyaların alınacağı yalı daha önce Erbilgin Ailesi'ne aitti. Yaklaşık 10 yıl boyunca yalıya alıcı bulmaya çalışan Erbilginler, 25 Mart 2015’te satış işlemini gerçekleştirebilmişti.


Geri Dön