27 / 04 / 2024

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…



Resmî Gazete'de kısa süre önce Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu yayınlandı. Katma Değer Vergisi, bebek bezi, yeme içme ürünleri ve beyaz eşya ürünlerinde belirli oranda zamlanmasında rol oynadı. Bu karara göre yemek içme ürünleri yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarılırken beyaz eşya ürünleri yüzde 18'den 20'ye çıkarıldı. Sigara ve alkol gibi tekel ürünlerinde de aynı şekilde yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılan bir artışa gidildi. Sadece bu ürünler olmayıp zamlanan ürünler arasında deterjan ve tuvalet kâğıdı gibi temel ihtiyaç ürünleri yer alıyor. İşte KDV artışının gelen tüm ürünler…

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Temel ihtiyaç ürünlerinde yeni KDV zamları 

Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla bazı ürün ve hizmetlerde KDV artışı tüm vatandaşlar için duyuruldu. Bazı ürün ve hizmetlerde KDV artılı yüzde 18'den 20'ye çıkarılırken bazılarında ise yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarılarak satış fiyatları güncellendi. 

KDV artışının geldiği temel ürün ihtiyaçları da bu konuda öne çıktı. Deterjan, bebek bezi, sabun ve tuvalet kâğıdı gibi ürünlerin KDV'si Mart ayında yüzde 18'den yüzde 8'e inmişti. Ancak kısa süre önce yayımlanan Resmî Gazete duyurusuna göre artık bu ürünlerin KDV artışı yüzde 10 şeklinde olacak. Temel gıda ürünlerinde ise KDV artışı olmayacağı belirtildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön