27 / 04 / 2024

Kavuklar Bornova 125 milyon dolarlık yatırımla yükseliyor!

Kavuklar Bornova 125 milyon dolarlık yatırımla yükseliyor!

Kavuklar Gayrimenkul 180 bin metrekarelik alanda yüzde 80’i deniz gören 125 milyon dolarlık yatırımı Kavuklar Bornova’yı görücüye çıkardı. Üç dev kule üzerinde yükselecek 1160 konutluk dev proje 2018 yılında hizmete girecek




Kavuklar Gayrimenkul, yüzde 80'i deniz görecek, 180 bin metrekarelik alana kurulacak olan 125 milyon dolarlık yatırımı "Kavuklar Bornova" ile İzmirlilerin karşısına çıktı. 1160 konuttan oluşacak ve üç dev kule üzerinde yükselecek proje, belediye otobüsü güzergahlarına doğrudan bağlantılı metro ve Uçanyol güzergahında yer alacak. Kavuklar Holding, Avrupa'nın üzeri açılıp kapanabilen tek alışveriş merkezini de yakın zamanda İzmirlilerin hizmetine sokacak. Kavuklar Bornova, Londra'daki Wembley Stadyumu, St. Petersburg'daki Dali Müzesi ve Pekin'deki Four Seasons Oteli dahil birçok önemli projeye imza atan dünyaca ünlü mimarlık ofisi HOK tarafından tasarlandı. Konut değil, yaşam alanları oluşturma felsefesini esas aldıklarını belirten Kavuklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, "Yarım asra yaklaşan tecrübemizle İzmir'e hem ekonomik, hem de sosyal alanda katkı sağlayacak yeni yatırımlar ortaya koyuyoruz. Son beş yıldır iş alanımıza eklediğimiz gayrimenkul yatırımlarıyla İzmir'de, özellikle Bayraklı ve Bornova bölgesinde yatırımlarımız devam edecek" diye konuştu. 


Yeni projenin ayrıntılarını anlatan Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk da İzmir'in en önemli merkezlerinden biri olan ve ulaşım ağlarının ortasında yer alan Bornova'yı seçtiklerini söyledi. Projeyi oluşturacak 3 dev kuleden ortadakinin terasında, 19'uncu katta yer alacak olan 341 metrekarelik yüzme havuzu, Kavuklar Bornova sakinlerine yerden 60 metre yükseklikte muhteşem bir manzara eşliğinde havuz keyfi yaşatacak. 



Yapay göl ve kütük ev 


Çocuklu ailelerin de huzuru düşünülerek tasarlanan projede, kapalı çocuk alanı ve çocuk odası da olacak. Vizyonun en yeni filmleri projenin içerisinde yer alacak cep sinemasında gösterime girecek ve restoranda Türk ve dünya mutfağından gurme lezzetler yer alacak. Projede ayrıca toplamda 28 bin metrekarelik peyzaj alanı içerisinde yapay göl, kütük ev konsepti ve dinlenme alanları da yer alacak. 



Her detay düşünüldü 


Forbes dergisi tarafından ikincisi yapılan "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasında Muğla, Trabzon'un ardından ikinci oldu. Sonuçlar, derginin Kasım sayısında yayınlandı. Forbes'in kapak konusu olan araştırmaya göre, Ankara, İstanbul ve İzmir'in aşırı göçle kontrolsüz büyümesi, Türkiye'de yaşamak ve iş yapmak için ideal kentler sıralamasını değiştirdi. Yükselen yıldızlar ise Trabzon, Muğla ve Eskişehir oldu. Araştırmada Türkiye'deki kentlerin yaşama ve iş yapma özelliklerini ne ölçüde bir arada barındırdığı ortaya konuldu. Buna göre Trabzon iki kategoride hızla yükselirken, araştırmada denge yakalamış üç kent öne çıktı. Trabzon, Muğla ve Eskişehir, iş yapmak ve yaşamak için en iyi kentler seçildi. 


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, "Muğla, coğrafyasıyla dünyanın en güzel kenti. Tarihi değerleri, yine dünyanın çok az yerinde var. İklimi, verimli toprakları, mutfağı, suyu, kıyıları, ormanları, mermer ocakları, arıcılığı, turizmiyle hem iş yapılabilecek, hem de yaşanabilecek az sayıda kentten biri. Araştırma sonuçları da bunu yansıtmış" dedi.



Yeni Asır



Haber Yeni şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Şehre sembol olacak binalar inşa etme sorumluluğu ile hareket eden Kavuklar Gayrimenkul Yatırım, Bornova'nın çehresini değiştirecek ve değerini yükseltecek yeni projesini tanıttı. Kavuklar Bornova projesi, 125 milyon dolar yatırım değeriyle 3 dev kule ve bin 160 konuttan oluşuyor. 

Kavuklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk; "Yarım asilik tecrübemizle İzmir'e hem ekonomik hem de sosyal alanda katkı sağlayacak yeni yatırımlarımızı ortaya koyuyoruz. Son 5 yıldır iş alanımıza eklediğimiz gayrimenkul yatırımları ile İzmir'de özellikle Bayraklı ve Bornova bölgesinde yatırımlarımız devam edecek" diye konuştu.


Yeni Şafak


Geri Dön