22 / 12 / 2024

Kaya Grup, 100 bin kişiye uzaktan eğitim verecek!

 Kaya Grup, 100 bin kişiye uzaktan eğitim verecek!

Kaya Grubu, Teknik ve teknoloji halat ve endüstriyel iş güvenliği konusunda lider olurken Uzaktan İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yüksekte Çalışma Projesi çalışmaları ile 100 bin kişiye uzaktan eğitim verecek





Kaya Grup, ticari hayatına 1980 yılında halat üretimi ile başlayarak ve 1990'lı yıllarda faaliyet alanını genişleterek endüstriyel iş güvenliği ve yüksekte çalışma konularında ekipman üretimine sektörüne yönelmiştir. 


Kaya Grubu, yeniden yapılanma ve gelişim projesi kapsamında 2005 yılında başlattığı GOSB 2020 Projesi ile Kaya Ropes, Kaya Safety, Kaya Training ve Kaya Consulting markaları ile hizmet vermeye başladı. 


Teknik ve teknolojik halatlar, endüstriyel iş güvenliği ve yüksekte çalışma ekipmanlarının üretimi ve ihracatının yanı sıra eğitim, danışmanlık ve denetim hizmetleri verdiklerini belirten Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, "İş güvenliği bir kültürdür ve biz bu kültürün ülkemizde yerleşmesi için bu sürece Ar-Ge çalışmalarımız, yeni ürünlerimiz, eğitim-danışmanlık hizmetlerimiz ve kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle 32 yıldır destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" dedi. Sektörlerinde açık ara lider olduklarını ve amaçlarının dünyada ilk üç firma arasına girmek olduğunu belirten Kaya, bütün bu aktiviteleri yüzde 50'den fazla mühendis olmak üzere toplam 92 kişilik ekipleriyle gerçekleştirdiklerini belirtti.


İş değil yaşam güvenliği


Yıllardır beklenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın 30 Haziran 2012 tarihinde de resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Kaya, "Aslında güvenlik yalnız çalışırken değil, yaşamımızın her anında ele alınması gereken bir konu. Ev hanımlarımız da oyun oynayan çocuklarımızda karşı karşıya kalacakları riskleri bilmesi ve bu risklere karşı nasıl önlem alacağını bilmesi gerekiyor. Cam silerken düşüp hayatını kaybeden kadınlarımızı, serinlemek için denize giren çocuklarımızı düşünün. Bu nedenle biz konuyu iş güvenliği değil yaşam güvenliği kapsamında ele alıyoruz" dedi.



Uzaktan İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yüksekte Çalışma Projesi'nin yazılım çalışmalarının devam ettiğini belirten Kaya, Almanya, İrlanda ve Letonya ortaklığında hayata geçirilecek projeyle yılda 100 bin kişiye uzaktan eğitim vermeyi planladıklarını söyledi. İnsanların bilinçlenmesi ve İş güvenliği kültürünün oluşması için üniversitelerde ücretsiz dersler ve seminerler verdiklerini dile getiren Kaya, eğitim birimlerinin iş sağlığı güvenliği-yüksekte çalışma konusunda üç kitap yayınladığını aktardı.


23 ülkeye ihracat yapıyor


Geçtiğimiz yıl 12 milyon euroluk ciro elde ettiklerini ve hedeflerinin bu yıl yüzde 27 büyümek olduğunu aktaran Kemal Kaya, 23 ülkeye ihracat yaptıklarını ve toplam gelirlerinin yüzde 10'nunu ihracattan elde ettiklerini dile getirdi. Yapmayı planladıkları yeni makine yatırımlarıyla 3-4 yıl içinde ihracat rakamlarını yüzde 51 seviyelerine çıkarmak istediklerini dile getiren Kaya, iç piyasadaki liderliklerini dünya pazarına da taşımak için Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) yeni bir fabrika kurarak üretim hacimlerini 5 yılda iki katına çıkarmak istediklerini söyledi. Uluslararası standartlara sahip 500'den fazla ürünleri bulunduğunu ve bu ürünlerinin çoğunun Türkiye'de sadece kendileri tarafından üretildiğini dile getiren Kaya, yılda 2 milyon 500 bin metre halat ve 250 bin adet yüksekte çalışma ekipmanları, kurtarma ve tahliye ekipmanları üretim kapasitesine sahip olduklarını dile getirdi. Geleceklerini içinde bulundukları sektörün iş fırsatlarını ve teknolojik gelişimini dikkate alarak kurguladıklarını aktaran Kaya, tüm ürün ve uygulamalarının ürün tasarım tescil, CE, TSE, imalata yeterlilik, NATO standartları uygunluk, UIAA(Uluslararası Dağcılık ve Tırmanış Federasyonu), Lloyd, Atex belgelerine sahip olduğunu belirtti. Kaya, Yönetim sistemleri sertifikalarının yanı sıra kişisel koruma donanım direktifi kalite sistem belgesini aldıklarını da kaydetti.



Türkiye'nin en büyük 'güvenlik' kütüphanesini kurmaya talip


Üretimlerini GOSB içinde 3 bin metrekare alana kurulu tesislerinde gerçekleştirdiklerini ve yine bölge içinde 10 bin metrekare alana kurulu Türkiye'nin ilk ve tek sertifikalı Yüksekte Çalışma Eğitim Simülasyon Merkezi'ne sahip olduklarını aktaran Kemal Kaya, merkezin büyüklük, kapsam ve kapasite olarak Avrupa'da ikinci olduğunu belirtti. Merkezde yılda yaklaşık 8 bin kişinin eğitim gördüğünü aktaran Kaya, Türkiye'nin en büyük İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) sektör kütüphanesini kurmak istediklerini aktardı. Kaya, iş sağlığı ve güvenliği ve çevre konularında içinde sanatsal ve kültürel aktiviteler için sosyal alanların bulunduğu, kendi enerjisini kendisi üreten yeşil bir bina inşa edeceklerini ifade etti. Kaya, kuracakları merkezin dünyada başka bir örneği bulunmadığını ve merkezde bireylerden çok kurumların eğitileceğini kaydetti.



Dünya


Geri Dön