28 / 04 / 2024

Kayalar Boya, cirosunun yüzde 4'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırdı!

Kayalar Boya, cirosunun yüzde 4'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırdı!

Kayalar Kimya, cirosunun yüzde 4'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırarak bir ilke imza attı. Firma, 5'i TÜBİTAK destekli olmak üzere 25 proje ile boya sektöründe katma değeri artıracak çalışmalar sürdürüyor...





Kayalar Kimya, cirosunun yüzde 4'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırarak bir ilke imza attı. Firma, 5'i TÜBİTAK destekli olmak üzere 25 proje ile boya sektöründe katma değeri artıracak çalışmalar sürdürüyor


Türkiye'nin Sanayi Bakanlığı Onaylı sayılı AR-GE tesislerinden birine sahip Kayalar Kimya, bugün cirosunun yüzde 4'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyor. Ar-Ge Merkezi'nde uzmanlık alanlarına göre çalışan farklı birimlerde sektörde Ar-Ge anlamında en çok proje üreten firma olan Kayalar Kimya, şu an 5'i TÜBİTAK destekli 25 proje ile çalışmalarını sürdürüyor. Kayalar Kimya Su Bazlı Çift Komponentli Parke Vernikleri Geliştirilmesi, Mikro Seramik Kürecikli Termal İç ve Dış Cephe Boya ve Astarları, Yangına Dayanıklı Çift Komponetli Boya ve Vernik Sistemlerinin Geliştirilmesi gibi projeler ile sektörde fark yaratıyor. Ar-Ge Merkezi belgesini Kasım 2011'de alan Kayalar Kimya, 2012 yılının Ağustos ayında tatsız bir tecrübe yaşadı. 32 bin metrekare alana kurulu son teknoloji üretim tesisini büyük bir yangınla kaybeden şirket, faaliyetlerini bakanlık onayı ile dondurdu. Sonrasında da üretime yönelik süreç geliştirme ve pazar payını eski haline getirebilme amaçlı ürün geliştirmelerine ağırlık veren Kayalar Kimya, ikinci faaliyet dönemi ile 15 adet projeyi hayata geçirdi. 


65 MÜHENDİS ÇALIŞIYOR 

Ar-Ge Merkezi olarak hedeflerinin şirketi ve ülkeyi teknoloji anlamında ileriye taşıyabilecek katma değeri yüksek projeler ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden Kayalar Kimya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kayalar, ihracat güçlerini ve sektördeki konumlarını korumak adına inovasyona olan inançlarını sonuna kadar devam ettireceklerinin altını çizdi. 


25 PROJE VAR 

Kayalar, "Ar-Ge merkezimizde 65 mühendis ile çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. 2014 yılı itibariyle 15 adet tamamlanan, 25 adet devam eden ve 10 adet de planlanan projemiz mevcut. Projelerimizde tüketicilerin ve sektörün ihtiyaçlarına çözüm bulmaya öncelik verirken inovasyonu çalışmalarımızın temeline koyarak ihracat yaptığımız ülkelerde de sektöre öncülük etmeyi hedefliyoruz. Son kullanıcının beklentilerini iyi saptayabilen, insan ve çevre sağlığını da gözeterek ürün ve hizmetleri makul fiyatlar ile sunan bir çalışma yapısı içindeyiz" dedi. 



Sabah 


Geri Dön