04 / 05 / 2024

Kayaşehir'e 250 milyon liralık yatırımla park yapılacak!

Kayaşehir'e 250 milyon liralık yatırımla park yapılacak!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bölgede eski dolgu alanı olarak adlandırılan yerdeki 370 dönümlük bir alanda Hyde Park benzeri büyük bir şehir parkının yapılması için proje geliştirme çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi...



İstanbul'un gelişme alanları arasında yer alması ile son yıllarda hızlı bir yapılaşma sürecine giren Kayaşehir, planlı gelişimi ile Türkiye'nin örnek bölgelerinden biri. Başakşehir ilçesine bağlı olan Kayaşehir'de, 1,5 milyon kişinin yaşadığı bir şehir oluşturulması planlanıyor. Birbiri ardına hayata geçirilen konut projeleriyle bu hedefe kısa sürede yaklaşılacak gibi. 


Bu gelişim doğal olarak beraberinde sosyal mekan projelerini de getiriyor. Bölgede daha önceki sayılarımızda haberini yaptığımız, proje sahibi Emlak Konut GYO olan bir şehir parkı yapılacak. Parkın ihaleye çıkması konusunda yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bölgede eski dolgu alanı olarak adlandırılan yerdeki 370 dönümlük bir alanda Hyde Park benzeri büyük bir şehir parkının yapılması için proje geliştirme çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi. Kurum, önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılması için hazırlıklar yapıldığını belirtiyor. Kurum, yaklaşık 200-250 milyon TL'lik bir yatırım ile hayata geçirilmesi planlanan bu parkta, sosyal donatıar, çocuk oyun alanları, eğlence alanları gibi birçok ünitenin yer almasının da planlandığını belirtti. 


Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan bu parka hangi firmaların talip olacağı da önümüzdeki aylarda belli olacak. 


Ekonomist Mortgage


Geri Dön