28 / 04 / 2024

Kaybedenler liginde Türk Lirası ilk üçe girdi!

Kaybedenler liginde Türk Lirası ilk üçe girdi!

TL, KKM hesabı ve döviz talebini sınırlayan para politikalarına rağmen kan kaybından kurtulamadı. 50 büyük ekonomi içindeki ülkelerin para birimleri arasında TL, Arjantin Pesosu ve Mısır Lirası’ndan sonra en fazla değer kaybına uğrayan para birimi oldu.



Türk Lirası, geçen yıl ekonomi yönetiminin aldığı önlemlere rağmen uluslararası para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam etti.

Ekonomim.com yazarlarından Talip Aktaş, bugünkü köşe yazısında, 50 büyük ekonomi içerisinde yer alan ülkelerin para birimlerinin ABD doları karşısındaki değerini inceledi. Aktaş, köşe yazısında; Türk Lirası’nın Kur Korumalı Mevduat, zorunlu döviz satışları ve döviz talebini sınırlayan politikalara rağmen geçen yıl en fazla değer kaybına uğrayan para birimleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

Kaybedenler liginde Türk Lirası ilk üçe girdi!

BİRİNCİ ARJANTİN PESOSU

Aktaş, 50 büyük ekonomi içindeki ülkelerin para birimleri arasında en fazla değer kaybını yüzde 69 ile Arjantin Pesosu yaşandığını dile getirirken, dolara karşı değer yitiren para birimleri içerisinde Mısır Lirası yüzde 57 ile ikinci, Türk Lirası ise yüzde 35’le üçüncü sırada yer aldı. Talip Aktaş, özellikle döviz talebinin yoğun olarak baskılandığı son çeyrekte kurların yatay seyretmesinin Türk Lirası’ndaki sert düşüşü sınırlı ölçüde de olsa frenlediğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön