27 / 04 / 2024

Kayseri Anayurt Raylı Sistem Hattı için anlaşma imzalandı!

Kayseri Anayurt Raylı Sistem Hattı için anlaşma imzalandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısında Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için İslam Kalkınma Bankası'yla anlaşma imzalandı.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İstanbul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısında Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için İslam Kalkınma Bankası'yla anlaşma imzalandı. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Memduh Büyükkılıç, ihale sürecini tamamlayarak en kısa zamanda Talas-Anayurt Hattı’nın inşaatına başlayacaklarını müjdeledi.

İslam Kalkınma Bankası ve İller Bankası arasında imzalanan anlaşmayla  Kayseri Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için 30 milyon avro kredi sağlandı.

“KISA SÜREDE YAPIM AŞAMASINA GEÇECEĞİZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada İslam Kalkınma Bankası ile anlaşmanın imzalanmasıyla beraber Talas Anayurt-Aşık Veysel Bulvarı Hattı’nın kredisi için tüm işlemlerin tamamlandığını söyledi. 5,8 kilometrelik hattın yapımı için ihale sürecini kısa zamanda tamamlayacaklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, hattın inşaatına en kısa zamanda başlanacağını da sözlerine ekledi. 
 


Geri Dön