05 / 05 / 2024

Kayseri Bölge Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor!

Kayseri Bölge Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasyüncü Kayseri sanayi, eğitim, sağlık ve turizm alanlarında yapmış olduğu başarılı çalışmalarla gerek yurtiçinde gerekse yurtdışıııda adım duyurmayı başarmış örnek bir üniversite ve sanayi şehridir" dedi




Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü Tarihi anlamda önemli bir kültürel mirasa sahip olan Kayseri, günümüzde sanayi, eğitim, sağlık ve turizm alanlarında yapmış olduğu başarılı çalışmalarla gerek yurtiçinde gerekse yurtdışıııda adım duyurmayı başarmış örnek bir üniversite ve sanayi şehridir. Üniversite. kamu ve özel hastaneleri; yapımı hızla devam eden bin 600 yataklı bölge hastanesi ile 'sağlık merkezi' kimliği kazanan Kayseri. Erciyes Kış Turizm Merkezi projesinin tamamlanmasıyla da yakın zamanda turizm alanında önemli bir atılım gerçekleştirecek. 

Kayseri, ticaret ve sanayi hayatı ile ülkemizin ilgi çeken kenetlerinden. 

Bu anlamda organize sanayi bölgemiz, şehrimizin yıllık 1.7 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmasında önemli bir payı olan, sanayide gelişmiş ve örnek bir bölge. Ülkemizin birinci ve ikinci en büyük 500 sanayi kuruluşu listelerinde Kayseri'yi başarılı şekilde temsil eden işletmelerin çoğu, bölgemizde faaliyet gösteriyor. 

Günlük ortalama 22 bin aracın giriş yaptığı bölgemiz, şehir merkezine ve Kayseri Hava Alanına 15 dakika mesafede olup, Mersin Limanı'na ise 320 kilometre yakmlıkta. Çevre yol bağlantıları ve inşaatı tamamlanan Boğazköprü Lojistik Köy'ün tamamlanması üe de bölgemiz, lojistik bakımından stratejik bir noktada olma özelliğini güçlendirmeye devam edecek. 

Bölgede bine yakın tesis bulunuyor 1976 ydında kurulan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi. 1986 yılında faaliyetine başladı. Bölge, en büyük atağını 2004 yılında gerçekleştirdi. 2003 yılında 11 milyon metrekarede 370 tesisle devraldığımız bölge, bugün bine yakın tesisle 24 müyon metrekare alana ulaştı. OSB, yüzde 100 büyüme kaydederek Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSB'miz, kentin 1.7 milyar dolarlık ihracatında önemli paya sahip biri haline geldi. 

2004-2013 yılları arasında, yıllık yatırım hedefi gerçekleşme oranları ortalama yüzde 97 seviyelerini yakaladı. Kayseri OSB. altyapı eksiklerini tamamlayarak çevre, teknoloji, geri kazanım, üstyapı eksiklerini ve trafik sorunlarını çözmeye başladı. Hedefimiz istikrarlı büyümeyi sürdürüp, 2023 hedefleri doğrultusunda her geçen gün büyüyen ülke ekonomisine katkı sağlayarak, kalkınmaya destek olmak. 

2013 Yılında 20 milyon TL'lik yatırımla hizmete alınan atık su arıtma tesisinin ardından; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu En Temiz Organize Sanayi Bölgesi yarışmasında birinci olarak, bölgemizde çevreye daha da özen gösterme bilinci oluşturuldu. 

Sanayicimize nitelikli personel kazandıracağız Sanayicimizin ara teknik eleman ihtiyacına yönelik Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'ııi (METEM) tamamlayarak hizmete sunmuştuk. Merkez, bu yü üçüncü eğitim öğretim dönemine başladı. Teknolojik gelişmeler yakından takip edilerek donatılan atölyelerde üst düzey pratik eğitim alan öğrencilerimiz, okuldan mezun olduktan sonra nitelikli birer personel olarak ülkemize ve şehrimize kendi alanlarında hizmet verecek. Ayrıca öğrencilerin ihtiyacına yönelik olarak yapımına başlanan yurt ve spor kompleksi inşaatının kısa sürede tamamlanması planlanıyor. 

Dünya genelinde giderek artan enerji ihtiyacına muhtelif çözümler üretilmeye çalışılırken pek çok kurumun araştırma safhasında olduğu dönemde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, 1.5 yıl süren araştırma sürecini tamamlayarak harekete geçti ve 6.9 MWp'lik GES sistemi kurmak üzere panel ve invertörlerini ithal etti. İlerleyen dönemlerde doğabilecek zemin hareketlerinde panellerin zarar görmemesi için, zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Bu doğrultuda 120 bin metrekarelik alan sıkılaştırılıyor. 

Zemin üzerindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından depomuza inmiş bulunan panellerin montajı üe devam edüerek 2015 yılı Mart ayından itibaren güneş ışığından yıllık 10 müyon kWh elektrik üretmeyi planlıyoruz. Ayrıca 10 MW'lık GES'in yap-işlet-devret modeli üe kurularak bölgemize kazandırılması için protokol tamamlanarak, çalışmalar başlatıldı. Toplam 16 milyon liralık yatırım yapüarak en önemli enerji kaynağı olan güneşten elektrik üretme konusunda gelecek için. yurtdışı ile aramızdaki mesafeyi kapatma anlamında öncülük etmeye, örnek olmaya çalışacağız. Enerji hatlarının tamamının yer altına alınma işlemleri tamamlanmış olan OSB'mizde sanayicimize ve ülkemize maliyet ve çevreye duyarlılık konusunda da hizmet etme gayretindeyiz. 

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile zaman zaman işbirliğimiz devam ederken; üniversitelerimizle de muhtelif konularda işbirliği yapmaya önem veriyoruz. Ülkemizde genel olarak sağlanamamış bulunan üniversite ve sanayi işbirliğinin oluşturulabilmesi amacıyla birçok çalışmalar yapıldı. Bu amaçla iştirakçisi olduğumuz Teknopark ve bölgemizde patent. Ar-Ge ile inovasyon bilincinin oluşması, gelişmesi ve artırılması için inşa faaliyete başlayan Endüstriyel Tasarım Merkezi'nin (KETAM) eğitim ve çalışmaları üe ortak akıl yürütmeyi amaçlıyoruz. 

Özellikle yatırımlarımızda raporlama desteğinin alınmasına önem veriyoruz. 

Bu tarz çalışmaların devamı olarak da geçtiğimiz aylarda Erciyes Üniversitesi ile yaptığımız protokolle Kayseri'de kimya sektörüne ışık tutulması, yön verilebümesi amacıyla Erciyes Üniversitesi bünyesinde kimya laboratuvarı kurulmasına katkıda bulunmaya söz verdik. 

Bölgemizde halen bahsedilen faaliyetlerimiz dışında; yıpranan asfalt kaplamalarımızı yenüemeden önce bazı bölgelerde çok esküerden kalan asbest su borularının tamamının PE borularla değişim çalışmaları ve yeni cami yapımı inşaatı sürüyor. Hergeçeıı gün büyüyerekgelişimini sürdüren bölgemizde daha yaşanabilir, kolay ulaşılabilir, çevreye özen gösteren bir yönetim anlayışı, verimlilik ve etkin kullanım düşüncesi çerçevesinde çalışmalarımız sürdürülüyor. 


Dünya Kayseri


Geri Dön