19 / 05 / 2024

Kayseri EMITT Fuarı'na hazırlanıyor!

Kayseri EMITT Fuarı'na hazırlanıyor!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) öncesinde turizm sektörü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumların yöneticileriyle bir araya geldi.




Kayseri Valisi Düzgün, turizm sektörü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumların yetkilileriyle bir araya geldi.


Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) öncesinde turizm sektörü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumların yöneticileriyle buluştu.


Düzgün, Valilik makamındaki toplantıda yaptığı konuşmada, 30 Ocak tarihinde İstanbul'da açılacak olan ve alanında dünyanın en büyük 4. fuarı olan EMITT'te Kayseri'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini söyledi.


EMITT Fuarı'nın 70 ülkeden 4 bin 500 katılımcı ile önemli bir fuar olduğunu dile getiren Düzgün, bu fuarda hem Kayseri'nin hem de Erciyes'in tanıtımının iki ayrı slayt halinde yapılacağını ifade etti. 


Erciyes'in Kayseri için ciddi bir potansiyel olduğuna değinen Düzgün, kar kalitesi ile geniş ve uzun pistleri, yapılan modern tesisler ve yapılmakta olan lüks oteller ile birlikte bir bütün halinde pazarlanmasının Kayseri'yi kış turizmi alanında zirveye tırmandıracağına inandığını kaydetti.


Erciyes ile birlikte kültürel mirası ve doğal güzelliklerini birlikte tanıtmanın, Kayseri'yi Kapadokya bölgesinin ayrılmaz bir parçası haline getireceğini vurgulayan Düzgün, bu yönde stratejiler geliştirmenin son derece önemli olduğunu aktardı.


Etkili tanıtımında ilk ve en önemli şartının ulusal ve uluslararası fuarlarda yer almaktan geçtiğini ifade eden Düzgün, "Bunun için Ocak ayı sonundaki EMITT Fuarı'nı önemsiyoruz. Uluslararası yüzlerce turizm firmasının ve turizm alanında uzmanlaşmış binlerce kişinin katılacağı ve turizmin gözdesi Akdeniz çanağındaki ülkelerin tamamının katılacağı bu fuarda Kayseri'yi hem genel anlamda hem de Erciyes Kayak Merkezi olarak ayrı ayrı stantlarda tanıtmak istiyoruz. Bunun için gerekli alt yapı çalışmalarını ve tanıtım argümanlarını önemsiyoruz. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak Kayseri için en doğru olanını yapmayı istiyoruz"  diye konuştu.


Toplantıda konuşan Meslek Odası başkanları ise Vali Orhan Düzgün'e turizmle ilgili çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek, kendilerinin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla böyle bir çalışma ekibinin oluşturulmasının çok isabetli olduğunu dile getirdi. 


Toplantıya Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bayar Özsoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Oğuz Önder, Büyükşehir Belediyesi Erciyes Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Enver Sungur ve dernek yöneticileri ile bazı turizm firmalarının temsilcileri katıldı. 


Posta Anadolu


Geri Dön