28 / 04 / 2024

Kayseri'de göç ile birlikte konut talebi artıyor!

Kayseri'de göç ile birlikte konut talebi artıyor!

Türkiye'nin büyüyen 10 şehri arasında yer alan Kayseri, konut bakımından da her yıl ihtiyacın arttığı illerin başında geliyor. 1 milyon 300 bine yaklaşan nüfusu ile Kayseri'de yıllık konut üretiminin bu yıl 20 bine ulaştığı öğrenildi...



Kınaş Yapı Endüstrisi A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, Kayseri'de birçok şehre örnek olacak kentleşme planı yapıldığını ve bugün belediyelerin çabasıyla şehrin geleceğinin planlandığını ifade etti. Kayseri'nin genç ve dinamik nüfus yapısı olduğunu anlatan Kınaş, "Göç alan ve büyüyen kentin konut ihtiyacı artmaktadır. Şehrimiz büyüme hızında ülkemizde ilk 10 şehir arasında yer alırken buna paralel olarak 2008'de 10 bin olan yıllık konut satışı, 2013 yılı içerisinde 20 binli rakamıyla ülkemizde ilk 10 şehir arasında yer aldı." dedi. 


Suat Altın İnşaat Genel Müdürü Sedat Kılınç, Kayseri'de özellikle son 5 yıldır önemli bir kentleşme ve konut yapımı oluştuğunu ifade etti. Talaş ilçesinin üniversitelerin bulunması nedeniyle öncülük yaptığını anlatan Sedat Kılınç, yeni oluşturulan konut alanlarında daha çok yeşil alanlara yer verilmesi gerektiğini anlattı. 


Karayer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Karayer ise bir ilin gelişmesinde kamu ile özel sektör kurumlarının birbirini tamamlar şekilde çalışmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Karayer, kentleşmede altyapı sorununun olmaması gerektiğini ifade ederek, Kayseri'de bu sorunun olmadığı ve yerel yönetimlerin özveri ile çalıştıklarını söyledi. 


ARTPAN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gürler de inşaat sektörü ile ilgili müteahhit firmalara estetik çözümler sunduklarını ifade ederek, Kayseri'de inşaat sektöründe iş yoğunluğunun fazla olduğunu anlattı. 20 ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Gürler, Kayseri'nin sürekli göç aldığın,ı bu çerçevede konut ihtiyacının sürekli arttığı bir kent olduğunu vurguladı. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön