13 / 05 / 2024

Kazdağları master planla turizme kazandırılacak!

Kazdağları master planla turizme kazandırılacak!

Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Balıkesir’deki yetkililerini makamında kabul eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in doğa ve turizm master planının hazırlanmasıyla ilgili brifing aldı.



Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Balıkesir’deki yetkililerini makamında kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kazdağları’nın Balıkesir sınırları içindeki master planda ayrı bir önemi ve yerinin olduğunu, master planda bir nokta olarak yer alması gerektiğini belirtti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşin Şirvancı beraberinde Milli Parklar şube müdürü Ayşe Gitmez ve mühendis İlker Baldan ile Başkan Uğur’u makamında ziyaret ederek Balıkesir İlinin 2013 yılında yapılan Doğa Turizmi Master Planı hakkında bilgilendirdiler. Yetkililerden brifing alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kazdağları’yla ilgili farklı projelerin de söz konusu master plana dahil edilmesini isterken, bununla ilgili önemli çalışmalarının olacağını söyledi.


Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde görevli mühendis İlker Baldan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının da onayı ile 2012 yılında başlayan ve 2013 yılında hazırlanan Doğa Turizmi Master Planı’nın Balıkesir milli Parklar bünyesine uygun olarak revize edildiğini, nihayetinde birçok kurum ve kuruluşun da dahil edilerek ortak bir plan taslağı haline getirilen planda Valilikçe oluşturulan kurum tarafından çeşitli arazi çalışmaları yapıldığını, verilerin birleştirilmesi sonucu ortak plan taslağı şekline dönüştürüldüğünü anlattı. Bununla ilgili çalıştay hazırlığında olduklarını belirten Milli Parklar yetkilileri, planın amacının, “Doğadaki faaliyetleri nasıl aktif halde kullanabilir ve en azından kontrol altında düzenleyebiliriz” olduğunu kaydetti. Balıkesir’deki doğa turizmi master planıyla ilgili üç önemli nokta olduğuna dikkat çeken yetkililer, öncelikli olarak Kazdağı (Milli Parkı), Kapıdağ Yarımadası (Erdek) ve Gönen Kaplıcalarını turizme açıp buradaki faaliyetlere göre daha sonra yapılabilecek faaliyetleri bütçe doğrultusunda yapabilmek olduğunu aktardılar. Master planın bu doğrultuda swot analizlerinin yapıldığı, aktivite değerler tablolarının incelenerek artıları ve eksilerinin değerlendirildiği bildirildi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in Doğa Turizmi Master Planının Kazdağları’yla ilgili olarak yeniden ele alınacağını, ilgili Bakanlıklarda gerekli girişimleri başlatarak Kazdağlarının doğa turizmine kazandırılması için çalışma yapacaklarını bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Biz istiyoruz ki nokta olarak Balıkesir sınırları içerisinde Kazdağları da olsun. Balıkesir’e münhasır Balıkesir milli parkları içinde turist getirdiğimiz zaman doğa turizmi alanı olarak Kazdağını ve diğer yerleri nokta olarak gösterebilmeliyiz. Kazdağlarını turizme kazandıracağız” diyerek konuya verdiği önemi dile getirdi.

 

Milli Parklar yetkililerine sundukları brifingden dolayı teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kazdağları’yla ilgili farklı projelerin master plana dahil edilmesiyle ilgili çalışma yapılması için talimat verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön