09 / 05 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceğiz!

Kemal Kılıçdaroğlu: Depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceğiz!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlarıma sözüm sözdür diyerek,  depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceklerini söyledi.



Fabrikaların çalışması, esnafın dükkan açması gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu,  okulların açılması gerektiğini kaydetti. "Yapamıyorsanız bize söyleyin yaparız hepsini." diyen Kılıçdaroğlu,  bir kenti kent yapan unsurlardan birinin de o kentteki entelektüel birikim olduğunu söyledi.  

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında ayrıca kenti kent yapanın ruh olduğunu söyleyerek,  bu ruhun korunması gerektiğini dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceğiz!

KEMAL KILIÇDAROĞLU: 'DEPREMZEDELERE TOKİ KONUTLARINI ÜCRETSİZ VERECEĞİZ'

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Temeller atıldı, o yapıları biz tamamlayacağız. Bu olayda kimin kabahati var? Anayasa'nın 57. maddesinde ne diyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 25. maddesi... Bir binanın yapımı için 23 imza gerekiyor. 23 imzanın hiçbirinde konut ve dükkan sahibinin imzası yok, tamamı kamu. Bu güveni kamu veriyor. Şimdi diyorlar ki 'Size yer vereceğiz ancak sizi borçlandıracağız, 20 sene ödeyeceksiniz.' Benim ne günahım var, o imzaları ben atmadım. Şimdi depremzedeyi borçlu çıkarıyorlar." diyerek, "Bütün vatandaşlara sözüm sözdür, herkesin anahtarını teslim edeceğiz, 5 kuruş da almayacağız." dedi.

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!


Geri Dön