02 / 05 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: TOGO'nun arsasına el konulsun!

Kemal Kılıçdaroğlu: TOGO'nun arsasına el konulsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Kendisini kefenle karşılayanları Libya’ya göndersin” ifadesini kullandı. Türkiye’nin Libya’da iki tarafla görüşmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, TOGO kulelerine Hazine’nin el koymasını istedi...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Libya’da görev verilmesine karşı çıktı, TBMM’ye gelecek “Libya tezkeresi”ne “Hayır” oyu vereceklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İhvan aşkı”yla Türkiye’nin dış politikasını şekillendirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Kendisini kefenle karşılayanları Libya’ya göndersin. Türkiye bölgede elbette güçlü olmak zorundadır. Ancak Türkiye iki tarafla da görüşmeli ve barışı sağlayan taraf olmalıdır” değerlendirmesini yaptı. Sinan Aygün’ün CHP’li  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik suçlamalarını da değerlendiren Kılıçdar-oğlu, “Yargı ranta kılıf hazırlıyor. Ankara Eskişehir yolundaki rantı 5-6 kişi kontrol ediyor. Hazine, TOGO kulelerinin arsasına el koymalı, Maliye denetmenleri devreye girmeli” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, kurulan yeni partilerin ardından yeni ittifakların oluşabileceğini de belirtti.  

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sertaç Eş'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle yaptığı kahvaltılı toplantıda gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine harekât yapmasının ne gibi yarar sağladığı sorusunu yönelttiğini ve bunun halen geçerli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Eğer siz Dışişleri Bakanlığı’nı devre dışı parıkıp Saray’daki bir avuç insanla İhvan eksenli bir dış politika oluşturursanız geleceğiniz nokta burasıdır. İdlibli kardeşlerimiz gelecek diyor. Götür Saray’da besle bunları. Yap çadırları, hamisi benim bunların de. Şimdi başımıza Libya çıktı. Suriye’deki meşru hükümeti tanımıyorsunuz. Niçin, Esad olduğu için ama Libya’daki meşru hükümeti tanıyorsunuz. BM kabul ettiği için. Esad’ı da BM kabul ediyor. Libya’ya İhvan kardeşliği için gidiyor, Suriye’ye gidildiği gibi... Türkiye’nin sağlıklı bir dış politikası yok. Tamamen İhvan endeksli bir dış politika yapıyoruz. Mısır’la dış politika bu çerçevede belirlendi” dedi. 

TOGO kuleleri ile ilgili Sinan Aygün ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşme yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Olayın özünde yatan aslında şu: Rantiyeciler, yargıyı kullanarak ve idareyi dolaylı olarak devre dışı bırakarak kendi rantlarını sağlıyorlar. Yargı rantlara hukuki kılıf hazırlıyor. Karar verilinceye kadar bitti. Bittikten sonra rantiyeye kazanılmış hakkı oldu. Haksızlığın, usulsüzlüğün, yolsuzluğun, kul hakkı yemenin kazanılmış hakkı mı olur? Hangi haktan bahsediyorsunuz.” FETÖ suçlamalarının anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Gazetelerde okudum, FETÖ’cü olanların bir kısmı yurtdışına kaçıyor, hisselerini devrediyorlar, birileri de alıyor. Normalde Bank Asya’nın önünden geçenleri hapse attığınıza göre Hazine bunlara niye el koymadı? El konulması lazım. Hisseyi sattığına göre ‘gel kardeşim hangi gerekçeyle bu hisseyi aldın, üstelik 15 Temmuz’dan sonra’ demesi lazım” 

Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul ile ilgili projenin yapılacağına inanmadığını, gündemin değiştirilmeye çalışıldığını söyleyerek, “Hangi parayla yapacaklar. Katarlılara güveniyorlar, onlar gelip yapacak” ifadelerini kullandı. Proje sayesinde Erdoğan’ın “fizikçi, kimyacı olduğunu da kamuoyunun öğrendiğini” söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bir de ahlak, erdem, adalet nedir bunu öğrense mutlu olacağım” dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRI OLDU

Kılıçdaroğlu, açıklanan asgari ücretle ilgili, “asgari ücret aslında açlık sınırını belirleyen ücret haline geldi” değerlendirmesinde bulundu.

Yaşanan krizin faturasını emekli, memur, işçi, esnaf ve çiftçinin ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Saray, çevresi, devletten dolar basında ihale ve garanti alanlar. Paralarını Londra’ya götürüp lüks villalar alanlar. Bunlar da kazananları. Saray kazananların arkasında duruyor. Yoksullardan elde ettiği tasarrufu, ödemesi gereken parayı kısarak eksik ödeyerek kaynakları bir şekilde bu tarafa aktarmış oluyor” diye konuştu. 

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda sözleşmesi erken bitirilen firmaya 389 milyon Avro ödeme yapıldığının hatırlatılmasının üzerine Kılıçdaroğlu, “Tümüyle devlet yönetimindeki sorumsuzluğu gösteriyor” dedi.

‘AİLESİ SAVUNMA SANAYİSİNİ ELE GEÇİRDİ’

Erdoğan ailesi ve çevresinin savunma sanayisini ele geçirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ailesi ve yakın çevresi ele geçirdi büyük ölçüde. Tank Palet Fabrikası da bunlardan birisidir” dedi. Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası’nın kiralanacağının söylenmesine karşın Ethem Sancak’ın kira ödemeyeceğini söylediğine de dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Düşünün Erdoğan yalan söylüyor Ethem sancak doruyu söylüyor. Şu geldiğimiz hale bakın. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi toplumu aldatıp kandırıyor. Erdoğan da dönüp bana diyor ki Kılıçdaroğlu yalan söylüyor. Pes yani” diye konuştu.  

Togo kuleleri nasıl hızla yükseldi?


Geri Dön