30 / 04 / 2024

Kemal Zabunoğlu: Kula'daki tesiste kentsel dönüşüm var!

Kemal Zabunoğlu: Kula'daki tesiste kentsel dönüşüm var!

Kemal Zabunoğlu, "Eski fabrikaları yıkıp yenilerini inşa ediyoruz. Makinelerimizi değiştiriyoruz. Şişe tasarımlarmıızı yeniliyoruz. A'dan Z'ye bir değişim içerisindeyiz. Bu değişim 2016'ya kadar devam edecek" dedi.



Kula Maden Suları, bugünlerde Türkiye genelinde de adından söz ettirmek için yoğun gayret içinde. 'Artık kafayı kaldırdık' diyen Kemal Zabunoğlu, ulusal bir marka olma süreci başlattıklarını aktararak şu bilgileri verdi: "Hem ulusal hem de yurt dışımda ağırlığımızı artırmak adma değişim başlattık. Bunun bir ayağı, üretim tesislerinde yenileme. Şu anda Kula'daki tesiste bir kentsel dönüşüm var. Eski fabrikaları yıkıp yenilerini inşa ediyoruz. Makinelerimizi değiştiriyoruz. Şişe tasarımlarmıızı yeniliyoruz. A'dan Z'ye bir değişim içerisindeyiz. Bu değişim 2016'ya kadar devam edecek. Bu değişim için şu ana kadar 8 milyon lira yatırım yaptık. 2016'ya kadar ise bu tutar 15 milyon lirayı geçecek gibi. Bu yatırımlarla saatte bin şişeleme olan kapasitemiz, şu anda 65 bine çıktı. Hedefimiz ise 100 bin."


 YURT DIŞINA ÖZEL AMBALAJ 

Yurt dışıyla ilgili de sevindirici gelişmeler " yaşadıklarını paylaşan Kemal Zabunoğlu, şu anda ağırlıklı Irak'a ürün gönderdiklerini, bunun yanında bazı Avrupa ülkelerine de ihracat yaptıklarını söylüyor. Yatırımların bir nedeninin de dışarıdan gelen talepler olduğunu kaydeden Zabunoğlu, "Bazı ülkelere özel ambalajlr ürünler de gündemde. Onlar daha büyük ambalajlı maden suyu talep ediyor. Ayrıca, yine talepler doğrultusunda özel karışımlı maden sulan üretme planlarımız var. Sıkı bir çalışma yürütüyoruz. 

Ülkeye özel üretim gibi olacak" bilgisini verdi. 


FAYDASI COK TÜKETİMİ AZ

Bugün birçok şeyde olduğu gibi maden ^ suyu tüketiminde de Avrupa'nın oldukça gerisindeyiz. Zabunoğlu, bu konuda hayli çarpıcı rakamlar paylaşıyor. Avıupa'daki tüketimin 100 litreye yakın olduğunu aktaran Kemal Zabunoğlu, "Nimetlerini saymakla Süremeyeceğimiz maden suyunun Türkiye'deki tüketimi ise 6 ile 8 litre civannda. Sektör olarak bunu artırmak için çalışıyoruz" diyor. 


ECZANEDE SATARLARDI 

Maden suyunun üstadı olarak anüan ^ Prof. Dr Zeki Karagülle ile yaşadıkları bir diyaloğu aktaran Kemal Zabunoğlu, şöyle devam etti: "Hocamız, 'Sizin ürettiğiniz maden suyunun ne olduğunu büseler, market rafı yerine eczanelerde satarlar' demişü. Sonuçta maden suyunun faydaları ortada. Saymakla bitmez. Ama biz de markamızla çok iddialıyız. 

Türkiye'nin en iyi maden suyunu üretiyoruz. 

Bizim sülalenin en erken ralımetli olanı 95 yaşmda. Yaşam iksirimiz maden suyu." 



Hürriyet Ege


Geri Dön