27 / 04 / 2024

Kemalpaşa kentsel dönüşüme hazır!

Kemalpaşa kentsel dönüşüme hazır!

Kemalpaşa'da son bir yılın en önemli gelişmesi Başkan Arif Uğurlu'nun başlattığı kentsel dönüşüm atağı oldu. Dönüşümle ilgili gelişmeleri memnuniyetle karşılayan ilçe halkı ise sürecin hız kazanmasını istiyor...




Kemalpaşa'da son bir yılın en önemli gelişmesi Başkan Arif Uğurlu'nun başlattığı kentsel dönüşüm atağı oldu. Dönüşümle ilgili gelişmeleri memnuniyetle karşılayan ilçe halkı ise sürecin hız kazanmasını istiyor

İzmir'de, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti'nin kazandığı 6 belediyeden biri olan Kemalpaşa Belediyesi'nde başkanlık görevini gelen Arif Uğurlu, kentsel dönüşüm alanında atılım yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan dönüşümle ilgili yetki devrini alması Uğurlu'nun yıla damgasını vuran en büyük icraatı oldu. Kemalpaşa'da 1 yıl içinde daha önce bozuk olan Aqua Park yolu yenilendi. Şehir içindeki otopark tamamlandı. Mezbelelik bir halde olan ilçenin girişi düzenlendi. Tarihi hamam ile ilgili restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete açılmayı bekliyor. Daha önce dar olan Ulucak yolu genişletildi. Örnekköy Bilgi Evi Projesi hayata geçirildi. Engelli Parkı açıldı. 91 yıllık ilçenin arşivi yenilenerek eski kayıtlar korunaklı hale getirildi. Spor okulları ise aktif hale geldi. Kentsel dönüşümle ilgili gelişmeleri sevinçle karşılayan vatandaşlar ise Başkan Uğurlu'dan bu konudaki çalışmaları hızlandırmasını istedi. Ayrıca ilçede doğa turizminin gelişmesine yönelik projeler bekleyen vatandaşlar sosyal tesislerin de artmasını istedi.



İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Furkan Acar (Öğrenci): Kemalpaşa son dönemde hızla gelişmeye başladı. Kentsel dönüşüm ile ilgili olumlu gelişmeler olması ilçemizin daha çok gelişmesini sağlayacak. Belediyenin Örnekköy semtinde gençlere yönelik sosyal tesis yapmasını istiyoruz.

Hasan Razlıklı (Esnaf): Kemalpaşa'da 1 yılda çok somut bir proje göremedik. Ama güzel gelişmeler olacağına inanıyorum. İlçemizin gelişmesi için kentsel dönüşüm şart. İnşallah gerçekleşirse Kemalpaşa'nın çehresi daha da değişip güzelleşir. Belediyeden bu süreci hızlandırmasını bekliyoruz.

Muhittin Tosun (Esnaf): Kemalpaşa doğa turizmi açısından çok elverişli. Çünkü insanlar özellikle hafta sonları ilçemizin doğal güzelliklerini görmek için buraya akın ediyor. Onun için belediye, vatandaşların vakit geçireceği sosyal tesisler yaparsa çok güzel olur.

Selma Akıncı (Ev hanımı): Belediye Başkanı'nın daha çok halkla içiçe olmasını istiyoruz. Kaldırım işgalleri çok fazla. Bazı mahallelerde çocuklar için oyun parkı yok. Belediyenin bu konuda çalışma yapmasını istiyoruz.

Mehtap Yetiş (Ev hanımı): Kadınlarla ilgili daha çok proje bekliyoruz. Sosyal tesisler ve projeler bekliyoruz. Daha modern bir Kemalpaşa istiyoruz.

Elif Özyıldız (Ev hanımı): Belediye Başkanı'ndan çok memnunuz. Belediye tarafından kurulan Kadın Dayanışma Merkezi'nde de kadınlar için faydalı çalışmalar yapılıyor. Ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Daha güzel çalışmalar yapacağına inanıyoruz.

Ayşe Balat (Ev hanımı): Belediyenin Kadın Dayanışma Merkezi'nden çok fayda görüyoruz. Bunun için teşekkür ederiz. Ayrıca belediyeden burada faaliyetlere katılan ve standlarda el ürünlerini satan kadınların çocuklarını bırakması için bir kreş yapmasını istiyoruz.

Nurullah Sağcıer (Emekli): Belediyeden çok beklentilerimiz var. Önce kentsel dönüşümün bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz. Yaşadığımız semtlerde çevre sorunları yaşıyoruz. Gençler için bir halı saha bile yapılmadı. Bu konularda çalışma yapmasını bekliyoruz.

Ahmet Tüylü (İşçi): Genel olarak memnunum. Belediye çalışıyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili bir beklentimiz var. Eğer bir an önce gerçekleşirse ilçenin çehresinin daha da güzelleşeceğine ve gelişeceğine inanıyorum.

Münir Akgül (Emekli): Kemalpaşa'da çevre düzenlemesi konusunda çalışma bekliyoruz. Ayrıca doğal güzellikleriyle ünlü ilçemizde daha çok sosyal tesis yapılmasını bekliyoruz.

Gül Öztürk (Harita Teknikeri): Kentsel dönüşüm ile ilgili olumlu gelişmeler var. Bir an önce gerçekleşmesini ve bu sürecin hızlanmasını istiyoruz. Bunun dışında belediyenin çalışmalarından çok memnunuz.

Döndü Gevrem (Esnaf): Kemalpaşa Belediyesi'nden çok memnunuz. Son yıllarda ilçemiz gelişmeye başladı. Kentsel dönüşüm bekliyoruz.

Saniye Kaptıkaçtı (Ev hanımı): Genel olarak memnunum. Belediyenin semtlerimize çocuklar için oyun parkları yapmasını istiyoruz.

İncilay Cayar (Ev hanımı): Belediyemizi çok başarılı buluyorum. Yapılan hizmetler gerçekten çok güzel. Belediye Başkanımıza güveniyoruz.

Ahmet Özilhan (Sigortacı): Kemalpaşa beklenenden çok daha hızlı bir şekilde gelişiyor. Ben 15 yıldır burdayım. 10 sene öncesinde yol bile tek şeritliydi. Belediyenin çalışmasından memnunum. Ancak ilçemiz doğa turizmi açısından elverişli olduğu için biraz daha sosyal tesisler konusuna ağırlık verilebilir.




Yeni Asır


Geri Dön