10 / 05 / 2024

Kemer Country’de Ziraat Bankası ve Emlak Konut GYO'nun ihtiyati tedbir itirazı reddedildi!

Kemer Country’de Ziraat Bankası ve Emlak Konut GYO'nun ihtiyati tedbir itirazı reddedildi!

Demirören Grubu'nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na geçen Eyüpsultan'daki Kemer Country'nin golf sahalarının konut imarına açılması ile ilgili süreçte yeni bir mahkeme kararı alındı. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi'nde dün görüşen duruşmada, davalı taraflar Ziraat Bankası, Emlak Konut ve Kemer Yapı mülkiyet haklarının ihlal edildiğini ileri sürerek ihtiyati tedbir kararının kaldırılması talebinde bulundu. 

Bölge sakinlerinin avukatı da dava konusu edilen parselin golf alanı şeklinde kullanılacağının yönetim planı ve broşürlerde müvekkillerine taahhüt edildiğine dikkat çekti. 

Bu davanın zilyetliğe saldırının önüne geçilmesi için açıldığına ve asıl müvekkillerin mülkiyet hakkının ihlal edildiğine vurgu yapıldı. İtirazların reddi talep edildi.

Mahkeme de ihtiyati tedbir kararı için gelen itirazların reddedilmesine karar verdi. 

Kemer Country’de Ziraat Bankası ve Emlak Konut GYO nun ihtiyati tedbir itirazı reddedildi! 

İstanbul Eyüpsultan Göktürk’te Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın geçen Nisan'da başlattığı Kemer Country’nin golf sahalarını imar açan planlama süreci devam ederken bölge sakinleri süreçle ilgili pek çok dava açtı. 

Davaların bir bölümü  bölgede konut sahibi olan vatandaşların zilyetlik davasından oluşuyordu. Dava dilekçelerinde, o tarihlerde söz konusu projeden gayrimenkul alanlar için projede yer alan ve tanıtımı yapılan doğal göletler, yürüme parkurları, golf alanlarının son derece önemli olduğu belirtildi. Müvekkillerin, yeşil alanların, golf sahalarının yer aldığı parsellerde tesis edilen “Eyüp Belediyesi'nin 15.02.1994 gün 993/4755 ve 03.03.1994 gün 94/260 sayıları ile onaylı vaziyet planı kapsamında, spor alanı olarak gösterilen bu taşınmaz mallar üzerinde, inşaat yapmamak üzere süresiz irtifak” hakkına güvenerek projeden ev satın aldığı ifade edildi. 

Ziraat Bankası A.Ş. ile Emlak Konut GYO A.Ş’nin dava konusu edilen parsellerde ticari ve konut nitelikli yapı inşa etmek için işbirliği anlaşması imzaladığı, bu çerçevede de bir müteahhit firmanın söz konusu alanda kazı çalışmalarını başlattığı belirtildi. 

İhtilaf konusu parsele, müvekkillerin girişine engel olacak ve zilyetliğe saldırı teşkil edecek her türlü tasarrufun (parselin etrafının dikenli telle çevrilmesi, güvenlik personeli ile girişin engellenmesi dahil) tedbiren durdurulmasına karar verilmesi talep edilmişti. 

Cengiz İnşaat Bodrum Cennet Koyu projesi geliyor! 100 villa, 101 apart ve 83 suitlik yeni proje!

Konut satışları Eylül'de sert düştü! 2022 Eylül'de 113 bin 402 konut satıldı!

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası 5 gün sonra sona eriyor! 


Geri Dön