08 / 05 / 2024

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.



Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; söz konusu kararda, İSKİ hizmet alanı hariç alanın tümünde zemin altı kullanımın yapılmasına imkan sunulduğu ve bunun afetlere dayanıklı bir yerleşme tasarımına engel olduğu, özellikle taşkın alanı çerçevesinde sorunlu olduğu ifade edildi. 

İnşaat alanı transferinin belirsizlik yarattığı ve plan müellifinin yeterli karne grubunda bulunmadığına da vurgu yapıldı. 

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

MİLLET BAHÇESİ İLAVE EDİLDİ 

Yürütmeyi durdurma kararından sonra  beklemeyen bakanlık tarafından yeniden imar planı hazırlandı ve 30 Mayıs tarihi itibariyle itirazlar için askıya çıkarıldı. 

Yeni planda, mahkeme kararı kapsamında düzenlemelere gidildi. Planlama alanın bütününde yapılaşma değerleri düşürülürken, toplam emsal inşaat alanı da 50 bin metrekare civarında düşürüldü. 

Buna göre konut alanına 188 bin 323 metrekare ayrıldı ve toplam 95 bin 804 metrekare inşaat yapılacağı ifade edildi. Okul, hastane, park, millet bahçesi, kültürel tesis fonksiyonlarını dahil eden donatı alanları için 161 bin metrekare ayrıldığı belirtildi. 

Millet Bahçesi'nin yaklaşık 48 bin metrekare yapılması planlanırken, planlama alanının maksimum nüfusu 2 bin 23 kişi şeklinde belirtildi. 

Yeni planda; 2018 tarihindeki İSKİ görüşüne de uyuldu ve “Kağıthane (Cendere) deresi yan kolları komşuluğunda bulunan parsellerde afetlere dayanıklı yerleşime olanak tanımak amacıyla bu parsellerin bodrum katlarında iskana konu alan oluşturulamaz” olarak plan notu ilave edildi. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden de görüş alındı. 

Bu görüş kapsamında Kemerburgaz yerleşimi içinde kalan Uzun Kemer’in çevresinde 100 metrelik  koruma bandı, plan sınırlarının dışında kaldı. İnşaat alanı transferinde de belirsizlik yaratan plan notu kaldırıldı.

Asgari ücrete temmuz zammında geri sayım! Zam oranları netleşiyor, işte masadaki zam formülü!

Kurban Bayramı 2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Temmuz 2023 emekli ikramiyesinde son dakika! 

2023 okullar ne zaman kapanacak? Bu sene yaz tatili ne zaman başlayacak? 

KGM işçi alımı kura çekimi başladı! İllere göre kura tarihi belli oldu! Hemen öğrenin!

 


Geri Dön