03 / 05 / 2024

Kenan Baş: Yalovam Derneği öğrenci yurdu projesi için çalışmalar sürüyor!

Kenan Baş: Yalovam Derneği öğrenci yurdu projesi için çalışmalar sürüyor!

Yalovam Yalovalılar Derneği Başkanı Kenan Baş yaptığı açıklamada, İstanbul Fatih'te Yalova Belediyesi'ne ait arsada hayata geçirilecek olan Öğrenci Yurdu projesinin takipçisi ve destekçisi olduklarını söyledi.




Yalovam Yalovalılar Derneği Başkanı Kenan Baş, İstanbul Fatih'te Yalova Belediyesi'ne ait arsada hayata geçirilecek olan Öğrenci Yurdu projesinin takipçisi ve destekçisi olduklarını söyledi. 

Yalovam Derneği Başkanı Kenan Baş, İstanbul Fatih'te bulunan Yalova Belediyesi'ne ait arsada yurt projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve kendilerinin de bunun takipçisi olduğunu belirterek, imar planı çalışmalarının yapıldığını söyledi. 


1971 yılında zamanın Belediye Başkanı rahmetli Rahmi Üstel tarafından İstanbul'un Fatih ilçesinde öğrenci yurdu amaçlı 314 metrekare arsa aldığını belirten Dernek Başkanı Kenan Baş, arsanın süreç içerisinde unutulduğunu ancak gelinen aşamada imar planları tamamlandığını söyledi. Baş, " Yalovam Derneği olarak öğrenci yurdu projesinin yapımına da katkı sağlamayı ve bir an önce hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz.4 katlı olan planda 13 oda bulunuyor ve 39 öğrenci kapasiteli. Yalova'dan İstanbul'a üniversite eğitimi için giden öğrencilerimize büyük kolaylık sağlayacak bu yurdun hayata geçmesi için dernek olarak elimizden gelen desteği sunacağız" diye konuştu. 



Yalova




Geri Dön