04 / 05 / 2024

Kendi evini inşa etti, kira ödemekten kurtuldu!

Kendi evini inşa etti, kira ödemekten kurtuldu!

Kalabalık ve büyük bir şehirde yaşamak istemeyen bir kadın kırsal bir kasabaya yerleşerek kendi evini inşa etti. Hayatını tümden değiştiren kadın 1500 dolar kira ödemekten kurtuldu.



Kafede çalışan 3 çocuk sahibi Michelle isimli kadın 1500 dolar kira ödüyordu. Çocuklarının giderlerini karşılamakta ve kirayı çıkarmakta zorlanan kadın çocuklarının çalışmasıyla hayatını değiştirecek bir karar aldı. Takvim'de yer alan habere göre; küçük birikime sahip olan kadının en büyük hayali ev sahibi olmaktı.

Çocukları evden ayrıldıktan sonra tek başına yaşayan Michelle, Tinhy House isimli bir gruba katıldı. Bu grup kendi evlerini inşa eden, aralarına katılan yeni kişilere de evlerini inşa etme konusunda yardımcı olan kişilerden meydana geliyordu. 

Katıldığı grup sayesinde kira ödeme derdinden kurtulan Michelle yeni evini inşa etmeye başladı.

Öncelerinde  3+1 ev için 1500 dolar kira ödeyen Michelle, yaptığı değişiklikle aylık gideri 70 dolara mal olan bir evde yaşamaya başladı. Ayrıca bu ücrete elektrik, su ve internet harcamaları da dahil.

Aldığı kararla gurur duyan Michelle, "Kendi ellerinizle bir şeyler inşa etmek harika bir duygu. Sadece inşa etmedim. Tasarımı da bana ait" dedi. Michelle'nin yaşadığı alan minyatür bir eve benziyor. Mutfağı, banyosu, yatak odası ve oturma odası bulunan evin üst katında da hobi odası yer alıyor.

Evin üst katına da mutfağın arkasındaki merpenleri kullanarak çıkılıyor. Ayrıca merpenler raf olarak da kullanılabiliyor. Bu evin en güzel yanlarından biri ise evin yanında taşınabiliyor olması. 

Mutluluk verici mikro ev akımı!


Geri Dön