05 / 05 / 2024

Kent Pendik Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!


Kent Pendik Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi, Nur Çetin Taşkent Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 12 milyon TL sermaye ile 2 Aralık'ta Ataşehir, İçerenköy Mahallesi, Yeşilvadı Sokak'ta kuruldu.



Kent Pendik Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi, Nur Çetin Taşkent Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 12 milyon TL sermaye ile 2 Aralık'ta  Ataşehir, İçerenköy Mahallesi, Yeşilvadı Sokak'ta kuruldu. 


Kent Pendik Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi iş konusu; Yurt içinde ve yurt dışında konutlar, resmi veya ticari bina, prefabrik bina ve sanat eserlere, karayolu, otoyol, köprü, tünel, demiryolu, havaalanı, toprak işleri, su ve kanalizasyon işleri, su şebeke ve tesisleri, elektrik iş ve tesisleri, kuvvet santrali, aydınlatma, mekanik işleri, soğutma havalandırma işleri, pompa istasyonları, tasfiye tesisleri, endüstriyel işler ve tesisler, su, petrol, gaz, boru hatları, deniz işleri, liman, tersane, denizaltı boru hatları ve tünelleri, tarama, batık çıkarma, su altı işleri, toprak, beton, kaya, dolgu barajlar, hülasa, karada, denizde, deniz altında her türlü bina tesis, teçhizat ve yapıların yapımı, projelendirilmesi, etüdü, tahlil, müşavirlik, kontrollük ve diğer mühendislik ve mimarlık işlerinin yapımı, bunların gereği olan mal, teçhizat, tesisat ve hizmetin yapımı, alımı, bütün bunlara bağlı taahhüt konuları, şirketin faaliyetleri sırasında veya onlarla ilgili olarak kendisinin veya mensuplarının ihtiyaçlarının karşılanması için grup içi şirketlere veya onlarla ilgili olarak kendisinin veya mensuplarının ihtiyaçlarının karşılanması için grup içi şirketlere veya işbirliği yaptığı şirketlere kefalet verebileceği gibi aynı çerçevede sigorta acenteliği de yapar. Şirket mevzuatına dair işleri doğrudan ve taahhüt suretiyle ifa edebilir. Faaliyetini yürütmek için taahhüt konusuna giren ve işleri için lazım olan makine, teçhizat, malzeme ve diğer emtiayı dâhilden alır, inşa eder veya ettirir veya muvafakat ve kati surette ithal eder, keza taahhüt konularındaki ve işleri için lazım olan makine, teçhizat, malzeme ve emtianın yurt içinde satışını, yurt dışına ihracını, keza sahip olduğu makine ve malzemenin yurt dışındaki taahhütleri dolayısıyla muvakkat ve kati ihracı yapar. Konuları ile ilgili işlerde lisans, patent, acentelik ve komisyonculuk anlaşmaları akdeder, lüzumlu ruhsat, imtiyaz işletme haklarını alır, kurulmuş ve kurulacak şirketlere ortak olur. Sahip olduğu gemi ve diğer deniz vasıtalarını işleri ile ilgili olarak kullanır, kiraya verir ve işler. Faaliyette bulunurken, her türlü menkul, gayrimenkul mal ve gayri maddi hakları satın alır, satar, kiralar veya kiraya verir. Gayrimenkule ilişkin irtifak haklarını tesis ve lehine yapılanları kabul eder. Şirket kendisinin ve üçüncü şahısların borcu için başkaları lehine gayrimenkulleri üzerinde kendi üzerinde ipotek tesis edebilir. Yukarıda fıkralarda yazılı işlerle ilgili tamir atölyeleri, depolar, laboratuvarlar, makine parkları, kum, çakıl, taş ocakları, fabrikalar ve imalathaneler, transit depolar, şantiyeler, bürolar, mağazalar kurup işletir. Konusu ile ilgili olan şahıs ve şirketlere geçici iş ortaklıkları tesis edebilir. Lüzumlu hukuk muameleri yapar. Şirket yukarıda sayılan faaliyetlerin yanında ve yukarıda sayılanlarla sınırlı olmamak üzere her türlü faaliyette bulunabilir. Bu faaliyetlerin gerekli kıldığı her türlü tasarrufu da gerçekleştirebilir.



Geri Dön