04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm belediye başkanları ve sülalesini tapu zengini ediyor!

Kentsel dönüşüm belediye başkanları ve sülalesini tapu zengini ediyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut sektörünün gündeminde yer alan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu.



Kentsel dönüşüm çalışmaları ülke genelinde hızla devam ediyor. Deprem sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşılırken, depreme dayanıksız konutlar için çalışmalar son sürat devam ediyor. Fakat, bazı kentsel dönüşümler sadece fırsatçılıktan ibaret olabiliyor.  Bazı belediye başkanları, imar müdürleri, imar komisyon üyeleri kentsel dönüşümü fırsata çeviriyor.

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, bu ortamların olduğu yerde kentsel dönüşümün olmayacağını sosyal medya hesabı X'ten paylaşarak tepki gösterdi. Kentsel dönüşüm vatandaşın yararı olmaktan çıkıp, yukarıda bahsi geçenlerin cepleri doluyor. İşte Kireçci'nin o yazısı ve gelen yorumlar....

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Belediye başkanlarının, belediye başkan yardımcılarının, imar müdürlerinin, imar komisyonu üyelerinin ve bakanlığın ilgili bürokratlarının ceplerini düşünmekten başka bir şey düşünmediği ortamda KENTSEL DÖNÜŞÜM olmaz!

Bu bahsettiğim kişlerin hepsi tapu zengini.

Kentsel dönüşüm sadece siyasetin finansmanında kullanılmıyor!

Kensel dönüşüm başkanların ve sülalesinin zenginleşmesinde kullanılıyor!

Tapuların çoğunu yakınları üzerine yapıyorlar!

Olan İstanbul'a oluyor! Olan Türkiye'ye oluyor! 

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Geri Dön