14 / 05 / 2024

Kentsel Dönüşüm, Nişantaşı'nda cadde parekendeciliğini de hareketlendirdi!

Kentsel Dönüşüm, Nişantaşı'nda cadde parekendeciliğini de hareketlendirdi!

Kentsel dönüşüm projelerinden nasibini alan İstanbul'un en elit kesimlerinden Nişantaşı, yeni konut projelerinin dışında perakende sektöründe de hareketli günlere sahne oluyor. Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi, son yıllardaki en yüksek kira bedellerine ulaşt



Eva Gayrimenkul Değerleme'ye göre, cadde perakendeciliği açısından Türkiye'nin en önemli vitrinlerinden biri olan Nişantaşı Abdi ipekçi Caddesi, son yıllardaki yüksek kira bedellerine rağmen Türkiye pazarına girmek isteyen markaların ilk tercih noktası oluyor. 


Üst gruba hitap ediyor 


Bölgeyi inceleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Değerleme Departmanı Yöneticisi Şeyma Şehirli, 1930'lara kadar konaklar semti olan Nişantaşı'nın daha sonra İstanbul'un en hızlı apartmanlaşan semtlerinden biri olduğunu söyledi. 


Şehirli, bu apartmanlaşma sürecinin seçkin bir yapılaşma olarak sürdüğünü, 1970'lerde İstiklal Caddesi'nin eski niteliğini yitirmeye başlamasıyla da ünlü mağazaları çekmeye başladığını ifade etti. 

Şehirdeki cadde perakendeciliğinin en önemli merkezlerinden biri olan Nişantaşı'nın özellikle 


METREKARESİ 200 DOLAR 


Birçok yabancı markanın Türkiye'deki ilk mağazası için Abdi İpekçi'yi tercih ettiğini belirten Şehirli, caddede 100 metrekare alanlı dükkânlar için birim kira değerlerinin aylık 200-350 dolar/m2 aralığında değişkenlik gösterdiğini ve caddede boş dükkân bulmanın imkânsız olduğunu ifade etti. 


Şehirli, Teşvikiye Caddesi üzerinde ise kiraların 100 metrekare alanlı dükkânlar için aylık 100-200/m2 dolar yabancı markaların Türkiye'de mağaza açmak için ilk tercihi olduğunu belirten Şehirli, "Ortaüst gelir grubuna hitap eden markalar arasında olduğunu dile getirdi. 

Şeyma Şehirli, "Vali Konağı Caddesi üzerinde kiralar 100 metrekare alanlı dükkânlar için aylık 75-150 dolar/m2 birim aralığında değişkenlik gösteriyor.

 

Rumeli Caddesi ise diğerlerine kıyasla daha düşük kira değerlerine sahip. 100 metrekare alanlı dükkânlar için aylık 50-150 dolar/m2 arasında değişiyor" diye konuştu. Restoranlar Vali Konağı Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Teşvikiye Caddesi ve Rumeli Caddesi'nde yoğunlaştı" dedi. 


Milliyet


Geri Dön