27 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Sempozyumu kitap haline getirildi!

 Kentsel Dönüşüm Sempozyumu kitap haline getirildi!

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliğiyle düzenlenen "Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu" kitap haline getirildi.




     Yıldız Üniversitesi'nden yapılan açıklaya göre, geçen ay Yıldız Teknik Üniversitesi ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliğiyle medyanın ve vatandaşların ilgisini kentsel dönüşüme çekmek amaçlı düzenlenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, belediye başkanları ve medya bileşenlerini biraraya getiren sempozyumun konuşmaları kitaplaştırılarak, belediye başkanlarına sunuldu. 

     Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampsü'nde düzenlenen ve Bakan Bayraktar, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, MBB Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı sempozyumda, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Mehmet Ali Birand'ın moderatörlüğünü yaptığı ilk oturuma, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkkaya, Bloomberg HT Yayın Koordinatörü Ali Çağatay, Gazeteciler; Mahmut Övür ve Abbas Güçlü katılmıştı. 

     

     -''Riyakarlık etmeyelim, yüzbinlerce hayat kurtaralım''- 

     

     Açıklamada görüşlerine yer verilen, Birinci oturumun moderatörlüğünü yapan Mehmet Ali Birand sunumunda ''İçtenlikle söylüyorum, gelin bu defa farklı davranalım. Riyakârlık etmeyelim. Dün ilk yıkımıyla start verilen dönüşüm projesinden söz ediyoruz. Sırf muhalefet uğruna on binlerce insanın hayatını kurtaracak bir projeyi sulandırmayalım. Unutmayalım ki en basit depremde dahi yıkılıp altında kalanların ölmelerini engelleyecek bir proje başlatılıyor. Şimdiye kadar hiçbir siyasi iktidar böylesine cesur davranmadı. Hakkını verelim. Eminim yıkılacak on binlerce binayı kapsayacak olan bu girişimde yolsuzluklar da olacak, yanlışlar da görülecek. Gördüklerimizi yakalayalım, eleştirilerimizi yapalım. Ancak projeyi engellemek noktasına getirmeyelim. Bu projenin gerçekleşmesi durumunda yüz binlerce hayat kurtarılacaktır'' ifadelerini kullanmıştı. 

     Bu isimlerin dışında kitapta, diğer oturumlarda sunum yapan Anadolu Ajansı Haber Müdürü Zeki Gümüş, İHA Haber Müdürü Oğuzhan Güven, Gazete Haber Türk Şikayet Hattı Koordinatörü Esra Boğazlıyan, Yeni Şafak İstihbarat Şefi Recep Yeter ve Haber Türk TV İstihbarat Şefi Rıdvan Bıyık ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de kentsel dönüşümün belediyecilik ve medya boyutuyla ilgili sunumlarına yer verildi.

     Açıklamada, YTÜ Rektörü Prof Dr. İsmail Yüksek'in ''Etkinliğimize katılarak ve haberleştirerek ülkemizin bu çok önemli sorunu konusunda farkındalık yaratmamıza destek olan medya mensuplarına ve tüm ortak paydaşlarımıza teşekkür ederim. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla, konuya verdiği önemi gösterdiği ve belediye başkanlarımızın da sunumlarını yaptığı etkinlikte işbirliği içinde olduğumuz Marmara Belediyeler Birliği, sempozyumda yapılan sunumları kitaplaştırarak, konunun önemini bir kez daha vurgulamış oldu'' sözlerine yer verildi. 


AA


Geri Dön