19 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde 3 farklı model geliyor! Acilen göz atmak gerekiyor!

Kentsel dönüşümde 3 farklı model geliyor! Acilen göz atmak gerekiyor!

Hazine ve Maliye ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları, İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması için kredi paketleri devreye alacak.



'KİRALIK KONUT ÜRETİCİSİ'

Çalışmalarına 6 Şubat tarihinden önce başlanan, dünyada farklı örnekleri olan üçüncü modelle de özellikle kiralık konut arzı artırılarak, kirada spekülasyonların ve fiyat artışlarının önüne geçilmesi sağlanacak.

Bu modelle Türkiye'ye "kiralık konut üreticisi" kavramı kazandırılarak, üretilen konutlar, ilk önce kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına hizmet sağlayacak. Kiralama bedelleri ve kira artışları kamu otoritesi tarafından belirlenecek ve kira tutarlarında tavan uygulaması yapılacak.

Kentsel dönüşümde 3 farklı model geliyor! Acilen göz atmak gerekiyor!

Bu sayede, özellikle Kovid-19 salgınından bu yana makul seviyelerin çok ilerisinde artış gösteren kira enflasyonu dizginlenebilecek, enflasyonla mücadele daha etkili bir biçimde yürütülebilecek.

Aynı zamanda, deprem felaketi sonrası TOKİ projelerinde görev alan yüklenicilerin ilk etapta sözleşmelerini bağlamaları için ihtiyaç duydukları finansmana erişimini kolaylaştırabilmek için yürürlükte olan KGF paketi de güncellenmiş olacak.

Ramazan pidesine dev zam! Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan çok konuşulacak açıklama!

BİM’de airfryer 3.099 TL’ye, 8 bölmeli dolap 679 TL’ye, yağsız fritöz 2.299 TL’ye düştü! 17 Mart 2023 fiyat listesi

O büyükşehir son dakika kararıyla memur alımı yapacak! Detaylar ve şartlar belli oldu!


Geri Dön