29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde estetik korunmalı!

Kentsel dönüşümde estetik korunmalı!

Hem Türkiye genelinde, hem Bursa'da süratle kentsel dönüşüme gidildiğini hatırlatan İnallar Hayat Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnal, "kentsel dönüşümde estetikten de vazgeçilmemeli." dedi.



UZUN yıllar otomotiv sektöründe faaliyet gosteıen İnaliaı Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, inşaat sektöründe de çalışmalara başladı. Firma Sahibi Turgut inal. yeni projesi ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümde özenli olunması gerektiğini söyleyen İnal, "Hem Türkiye genelinde, hem Bursa'da süratle kentsel dönüşüme gidilirken, estetikten de vazgeçilmemeli Daha fazla yeşil alan barındıran, birbirinden güzel yapılarla bezenmiş şehirlerimiz olmasını diliyorum. Kent merkezlerini geleneksel siluetleri bozmadan giderken. Istanbul Balat örneğinde olduğu gibi iddialı. Büyük projeler de merkez dışına alınmalı. Örneğin yine İstanbul Bağdat Caddesi hoş bir dönüşüm geçirmiyor. İstanbul'un Anadolu yakasının o güzelim siluetini denizden bakınca tanıyamıyorsunuz artık" dedi. 


Hem Türkiye genelinde, hem Bursa'da süratle kentsel dönüşüme gidildiğini hatırlatan İnallar Hayat Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnal, "Estetikten de vazgeçilmemeli. Daha fazla yeşil alan barındıran, birbirinden güzel yapılarla bezenmiş şehirlerimiz olmasını diliyorum. Kent merkezlerini geleneksel siluetlerini bozmadan yenilenmeli" dedi. 


KAÇAK YAPILAŞMA HIZLA İLERLİYOR 

Yeni projelerde uygulanan sıkı denetimler sonucu depreme dayanıklı, sağlam vapar oluşturulduğuna dikkat çeken İnal. "Kaçak yapılaşmanın da denetimsiz bir şekilde aynı hızla devam etmesi de son derece üzücü ve düşündürücü. Bir yandan sektörü son derece düzgün bir şekilde denetliyor ve doğru şekilde yapılaşmayı destekliyorsunuz, diğer yanda pıtır ak gibi kaçak yapılaşma devanı ediyor. Bu şehirleşme için de yaşayan insanlar için de. olası bir acil durumda kördüğüm olacak, yardıma geçit vermeyecek yollar için de göz yummaması gereken bir durum" diye konuştu. 


Gerçekleştirdikleri İnallar Hayat Proje sinde bunları da göz önünde bulundurup, müşteri memnuniyetini on planda tuttukları bir çalışmayı olarak hayata geçirecekler ini vurgulayan inal. örnek olarak dairevi gece ve gündüz kullanım alanı olarak ikiye böldüklerini ifade ederek. "Böylece misafırinız geldiğinde evinizin yatak odaları alanına geçmeden ağırlayabiliyorsunuz, 3+1 dairelerimizde bile bir villadaki kadar mahremiyet bulunuyor" diye konuştu.


Hürriyet Bursa 


Geri Dön