15 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde projeleri

Kentsel dönüşümde projeleri

Hem Türkiye genelinde, hem Bursa'da süratle kentsel dönüşüme gidildiğini hatırlatan İnallar Hayat Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnal, "kentsel dönüşümde estetikten de vazgeçilmemeli." dedi.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Kentsel dönüşümde ilçe belediyelerine destek veriyoruz!

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümde ilçe belediyelerine destek veriyoruz" dedi. 

Kentsel dönüşümde beklentiler değişiyor!

Türkiye’nin dört bir yanında kentsel dönüşüm projeleri hız kazanırken evinin yenilenmesini bekleyen kişilerin beklentileri de gün geçtikçe değişiyor. Kentsel dönüşümde bugün sosyal alanlara sahip kaliteli yaşam alanları sunan firmalar tercih ediliyor.

Kentsel dönüşümde ek hak uygulaması Kadıköy'de projeleri artırdı!

2016 başına kadar sürecek kentsel dönüşümde yüzde 25'lik ek hak uygulaması, Kadıköy'ü bin 300'ün üzerinde projeyle şantiyeye çevirdi. Buna göre 80 metrekarelik bir hak sahibi yeni binada 116 metrekarelik evine 1 oda daha ekleyebiliyor.

Kentsel dönüşümde taşınma yardımı var mı?

Kentsel dönüşümden yararlanan kimselere yapılan finansal yardımlar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde taşınma yardımı var mı? Kentsel dönüşümde taşınma yardımı nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm taşınma yardımları...

Kentsel dönüşümde anlaşmaya katılmayan malikin hakları!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen ve yıkılan yapının maliklerinin bundan sonraki süreç hakkında karar vermesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde anlaşmaya katılmayan malikin hakları nelerdir?

Kentsel dönüşümde yıkım kararına itiraz!

Kentsel dönüşümde, riskli olarak tespit edilen yapıların belirlenen süre içerisinde yıkılması gerekiyor. Kentsel dönüşümde yıkım kararına itiraz edilir mi? Kentsel dönüşümde yıkım kararına itiraz nasıl edilir?

Kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

Riskli alanda yer alan riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan verilen krediler arasında yer alan kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

Kentsel dönüşümde yıkım kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alanda yer alan riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan yıkım kredisi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde yıkım kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde devlet kredisi!

Kentsel dönüşüm kapsamında konutunu ve işyerini kendi imkânları ile yapmak veya edinmek isteyenlere Bakanlıkça özel hesaptan kredi verilebiliyor. Peki kentsel dönüşümde devlet kredisi nasıl verilir? Kentsel dönüşümde devlet kredisi ne kadar?

Kentsel dönüşümde yasa değişikliği!

Kentsel dönüşümde yasa değişikliği yapılıyor. Kentsel dönüşüm yasası yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Resmi gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda süreci yinelemek ve seyrini değiştirmek adına yeniden düzenlendi.

Sahil kıyılarına kentsel dönüşüm projeleri ne zaman uğrayacak?

Bursa Haber gazetesi yazarı İlhami Yıldız, "Sahil kıyılarına kentsel dönüşüm projeleri ne zaman uğrayacak?" başlıklı köşe yazısında kentsel dönüşüm - deprem ilişkisine dikkat çekiyor...

Cihangir Son: Kentsel dönüşümde büyük müteahhidin isteğini kırdılar!

Çukurova Gayrimenkul İnşaat’ın da bağlı olduğu Son Grup Başkanı Cihangir Son, kentsel dönüşümde büyük müteahhidin isteğini kırdıklarını, Bakırköy, Zeytinburnu, Avcılar gibi bölgelerde dönüşümün ya yapılmadığını ya da çok ağır ilerlediğini kaydetti.

Kentsel dönüşümde projeleri Haberi

Kentsel dönüşümde projeleri

UZUN yıllar otomotiv sektöründe faaliyet gosteıen İnaliaı Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, inşaat sektöründe de çalışmalara başladı. Firma Sahibi Turgut inal. yeni projesi ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümde özenli olunması gerektiğini söyleyen İnal, "Hem Türkiye genelinde, hem Bursa'da süratle kentsel dönüşüme gidilirken, estetikten de vazgeçilmemeli Daha fazla yeşil alan barındıran, birbirinden güzel yapılarla bezenmiş şehirlerimiz olmasını diliyorum. Kent merkezlerini geleneksel siluetleri bozmadan giderken. Istanbul Balat örneğinde olduğu gibi iddialı. Büyük projeler de merkez dışına alınmalı. Örneğin yine İstanbul Bağdat Caddesi hoş bir dönüşüm geçirmiyor. İstanbul'un Anadolu yakasının o güzelim siluetini denizden bakınca tanıyamıyorsunuz artık" dedi. 


Hem Türkiye genelinde, hem Bursa'da süratle kentsel dönüşüme gidildiğini hatırlatan İnallar Hayat Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut İnal, "Estetikten de...