Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken dikkat edilmeli!
İlde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığını ve artan genç nüfusla birlikte gayrimenkule talebin arttığını belirten Turyap Gayrimenkul Danışmanı Hilmi Kibarkaya. kentte ihtiyaç duyulan gayrimenkul danışmanlık hizmetini verdiklerini söyledi.
İlde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığını ve artan genç nüfusla birlikte gayrimenkule talebin arttığını belirten Turyap Gayrimenkul Danışmanı Hilmi Kibarkaya. kentte ihtiyaç duyulan gayrimenkul danışmanlık hizmetini verdiklerini söyledi.
Gayrimenkulde yurt genelinde faaliyet gösteren Turyap, Kahramanmaraş’ta da yaklaşık bir yıldır bulunuyor. Kentte kurumsal gayrimenkul danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Turyap Gayrimenkul Danışmanı Hilmi Kibarkaya, “İlde kurumsal olarak profesyonel ekibimizle hizmete başladık. Kentte son dönemde kentsel dönüşüm çalışmaları yoğunlaştı. Gay-berli, Malik Ejder, Oruç reis, Barbaros ve Yusuflar mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlı bir şekilde başladı ve çalışmalar devam etdiyor. İlde 2013’te 9 bin 839, geçen yıl ise 10 bin 637 gayrimenkulün el değiştirdiği düşünüldüğünde, belediye öncülüğünde yapılan kentsel dönüşüm projeleri de gayrimenkul piyasasına kayda değer hareketlilik kazandıracak” diye konuştu. Yapılan araştırmaların, Türkiye’de konut sektörünün büyümeye devam edeceğine işaret ettiğini kaydeden Kibarkaya, “Kahramanmaraş’ta da büyük ölçüde karşılanmayı bekleyen bir talep olduğunun farkındayız” dedi.
Turyap’ın 1985 yılından bu yana yurt genelinde faaliyet gösterdiğini vurgulayan Hilmi Kibarkaya, “Firmamız, batıdaki örneklere uygun şekilde hizmet veriyor. Bugün yurt genelinde hizmet sunan yüzlerce Turyap ofisi; merkezi konumu, modern görünümü, uzman personeli ve standart çalışma esaslarıyla 100 binlerce emlakin el değiştirmesine aracılık ediyor” diye konuştu.
“Türkiye’de insanlar birikimlerini gayrimenkule çevirdiği anda boşa gitmemiş sayıyor» tespitini yapan Kibarkaya, Kahramanmaraş TURYAP Ofisi’nin bu durumu göz ardı etmeden çalıştığım belirtti. Kahramanmaraş’ta son dönemlerde kentsel dönüşüm çalışmalarının arttığını tekrarlayan Kibarkaya, “Kentsel dönüşüm çerçevesinde, yıkım kararı alman binalara devlet kira yardımı yapıyor. Bina yıkım kararının kesinleşmesi sonucunda, yıkımı bina sakinleri yapabiliyor veya müteahhit firma ile anlaşabiliyor. Bina sahiplerinin yıkım sürecine başlamadan önce yıkım sonrası yeniden inşa edilecek binanın imar hakkı ile ilgili doğru bilgiye sahip olması gerekir. Müteahhit firma seçiminde dikkatli olunmalı. Deneyimli, güvenilir bir firma ile anlaşılmalı” uyarısında bulundu.
Gayrimenkul sektörünün ekonominin amiral gemilerinden biri olduğunu ifade eden Hilmi Kibarkaya, sektörün bu konumunu önümüzdeki dönemde de koruyacağını öngördü. Kibarkaya, “Sektördeki büyüme hız kesmeden devam edecek. Bölgede genç nüfus oram yükseliyor. Satın alma gücündeki artış sonucu daha nitelikli yapılarda yaşama eğilimi de artıyor. Bunların yanı sıra kentleşme oranının her geçen gün artması, kentsel dönüşümün bölge genelinde hakim olmasıyla birlikte yeni yapılara ihtiyaç duyulacak. Bu doğrultuda iç pazarda talebin önümüzdeki yıllarda artış trendinde olacağını öngörüyoruz” dedi.
Dünya Kahramanmaraş Eki