29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümle yüksek kira getirisi fırsatı!

Kentsel dönüşümle yüksek kira getirisi fırsatı!

Mega kent İstanbul hem deprem bölgesinde olması hem de çarpık kentleşmesiyle dikkat çeken bir şehir. Kentsel dönüşüm ise hem insanların daha güvenli evlerde yaşamasını sağlıyor hem de asansör, otopark, sosyal alan gibi olanaklar sunuyor.



 

İstanbul gibi milyonlarca insanın yaşadığı şehirde konut en önemli konular arasında yer alıyor. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, özellikle deprem söz konusu olduğunda herkes yaşadığı konutun sağlam ve dayanıklı olmasını tercih ediyor. Kentsel dönüşüm de sağlam binalarda oturma imkanı verirken yanında pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Kentsel dönüşüm ile beraber evlerde yeni yönetmeliğe uygun sistemler kuruluyor. Yeni inşa edilen binalarda öncelikle asansör, otopark gibi kriterler ön planda oluyor. Otoparklar yerden kazanılması için artık binaların altına yapılıyor veya bahçe içi açık otopark olarak düzenlenebiliyor. Büyük metrekareli alanlarda yapılan yeni inşaatlarda sosyal alan imkanı gibi fırsatlarla alıcı ve mülk sahiplerine daha konforlu ve rahat bir yaşam sunuyor. Daire genişliklerine bakıldığında ise metrekare oranları brüt 100 meterkareden başlıyor.

YÜKSEK KİRA GETİRİSİ


Ev sahipleri kentsel dönüşüm sonrası yeni evlerinde kendileri de oturmayı tercih edebiliyor ya da kiraya veriyorlar. Yönetmeliğe uygun, depreme dayanıklı olan bu yeni konutların kira getirisi de eski binalardaki evlere göre (semt, konum, metrekareye göre değişiklik göstermekle birlikte) yaklaşık yüzde 50 oranında daha yüksek oluyor. Bu sebeple kentsel dönüşümle yenilenen evleri yatırım aracı olarak da görmek mümkün.

2 MİLYON BİNANIN DÖNÜŞMESİ


Yapılan araştırmalar, İstanbul'da bulunan 4-4,5 milyon konutun yaklaşık 2 milyon adedinin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini ortaya çıkarıyor. Kentsel dönüşüm ne gibi yararlar sağlıyor? Öncelikle tekrar yapılacak binalar yeni yönetmeliğe göre inşa edileceği için depreme dayanıklı olması gerekli. Bu da ev tercihinde önemli bir nokta. Özellikle depremden sonra konut sahiplerinin kentsel dönüşüm için daha çok başvuru yaptığı düşünüldüğünde bu konunun önemi de dikkat çekiyor. Ayrıca dönüşümle binalar daha yaşanabilir bir hale getiriliyor ve standartizasyon geliyor.

Kentsel dönüşümle yüksek kira getirisi fırsatı!

MODERN BİR ÇEHRE


Kentsel dönüşümle yenilenen konutların değerinin arttığını belirten RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, bu dönüşümle güvenliğin yanı sıra pek çok ek fayda sağlandığını ekliyor: "Öncelikle daha güvenli binalarda oturmak deprem bölgesinde olan bir şehrin sakinlerinin en önemli hakkı. Bunun yanında, özellikle İstanbul örneğinde olduğu gibi çarpık şehirleşmenin önüne geçmek, şehre daha modern bir çehre kazandırmak, oluşturulacak yeni yaşam alanlarında çok daha kaliteli hizmet sağlanması için kentsel dönüşüm önemli bir adım" diyor.

 

Türkiye’de 6.7 milyon riskli konut yenilenecek!

Kentsel dönüşümde vatandaş odaklı yeni düzenleme!


Geri Dön