29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümün tüm detayları konuşulacak!

Kentsel dönüşümün tüm detayları konuşulacak!

Kentsel dönüşüm, 25 Şubat’ta İstanbul’da yapılacak ‘Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem Yeni Hedefler’ başlığı altında ‘2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde her yönüyle tartışılacak.



Deprem riski taşıyan ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stoğuna sahip olan ülkemizi çok yakından ilgilendiren ve gelecek 20 yıl içinde ekonomimizin lokomotifi olacak kentsel dönüşüm, 25 Şubat’ta İstanbul’da yapılacak ‘Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem Yeni Hedefler’ başlığı altında ‘2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde her yönüyle tartışılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun (İMKON) katkılarıyla düzenlenen kongreye ULI, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği, İNDER, İMB ve Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği gibi sektörel dernekler de destek veriyor. STAR Gazetesi ve 24’ün yayın sponsorluğunda yapılacak kongereye arsa sahipleri, kat malikleri, konut ve gayrimenkul geliştiricileri, inşaat, inşaat malzemeleri ve finans sektöründen çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.


Açılış Bakan Güllüce’den


Kamudan ve özel sektörden, üniversitelerden çok değerli konuşmacıların katılacağı kongrede; Türkiye’deki tüm şehirlerde ve İstanbul’da kentsel dönüşüm süreci içinde yapılması gerekenler, yeni dönemde belediyelere düşen görevler, kentsel dönüşümde karşılaşılan zorluklar ve nasıl aşılacağı, kentsel dönüşümün ülke ekonomisine getireceği katkılar, kentsel dönüşümün finansal ve ekonomik boyutları, kamuoyundan her kesimi ilgilendiren kongrede, tüm bu sorulara yanıtlar bulunacak. Kongre’nin açılış konuşmalarını İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ULI Başkanı Haluk Sur, İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu,  Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TOBB Başkanı Rıfat Hizarcıklıoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yapacak. Kongrenin Kentsel Dönüşüm Verilerinin Ekonomik ve Finansal Boyutu konulu oturumunu 24 TV Ekonomi Moderatörü Zeliha Saraç yönetecek. Oturumun konuşmacıları ise İş Bankası’ndan Çağlar Gürkanlı, Reidin.com Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kayhan, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Doç. Dr. Ali Hepşen ve Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yener Yıldırım olacak.


Star


Geri Dön