17 / 05 / 2024

Kenya Vizyon 2030 Sekretaryası Türkiye'de konut projelerini inceledi!

Kenya Vizyon 2030 Sekretaryası Türkiye'de konut projelerini inceledi!

2030 Vizyonu Uygulama Sekretaryası personeline Türkiye’de çalışma ziyareti düzenlendi. Bilgi edinilmesi amacıyla TOKİ ve Ankara’daki önemli sosyal konut projeleri ziyaret edildi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla Kenya'da eyalet sistemine geçildikten sonra merkezi planlamanın yönlendirici rolünü koordine etmek üzere kurulan 2030 Vizyonu Uygulama Sekretaryası personeline Türkiye’de çalışma ziyareti düzenlendi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kenya’nın birçok farklı alanda yapmayı hedeflediği çalışmaların sorumlu kuruluşu olan ve doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı olarak çalışan Kenya Vizyon 2030 Sekretaryasına yönelik Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal başarılarını aktarmak üzere TİKA koordinasyonunda çalışma ziyareti organize edildi. 

Türkiye'nin tecrübesini paydaş kurumlarla yerinde göstermek ve iş birliği potansiyellerini genişletmek üzere düzenlenen ziyaretin ilk durağı Ankara’da  Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Kalkınma Bakanlığı ve TİKA oldu.


Bilgi edinilmesi amacıyla  TOKİ  ve Ankara’daki önemli sosyal konut projeleri ziyaret edildi.


 


Geri Dön