17 / 05 / 2024

Kepez Belediyesi Ferro Krom Fabrikası'nın park alanı olarak planlanmasını onayladı!

Kepez Belediyesi Ferro Krom Fabrikası'nın park alanı olarak planlanmasını onayladı!

Kepez Belediye Meclisi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ferro Krom Fabrikası'nın yanındaki arazisini, konut dışı kentsel dönüşüm çalışma alanı ve park alanı olarak planlamasına olumlu görüş verdi..



Kepez Belediye Meclisi, ÖİB'nin, Ferro Krom Fabrikası'nın yanındaki arazisini, konut dışı kentsel dönüşüm çalışma alanı ve park alanı olarak planlamasına olumlu görüş verdi Kepez Belediye Meclisi, 1 aylık tatilin ardından 31 gündem maddesini görüşmek için toplandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ağustos ayı olağan meclis toplantısını başsağlığı mesajı ile açtı. Başkan Tütüncü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Personeli İbrahim Gündoğdu'nun trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "Çok sevdiğimiz bir yol arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı ve sabır dilerim." dedi. 


Meclis üyelerinin seçimi Daha sonra gündem maddelerinin görüşmesine geçildi. İlk olarak Çiftçi Malları Koruma Meclisi kurulması ve meclise 5 üye seçilmesi görüşüldü. Yapılan gizli oylama ile kurulan Çiftçi Malları Koruma Meclisi'nin 5 kişilik meclis üyeliğine, Başköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Onuk, Odabaşı Mahalle Muhtarı Ahmet Batu, Gaziler Mahalle Muhtarı Yıldıray Bakay, Varsak Esentepe Mahalle Muhtarı Nasuh Kula ile Altınova Menderes Mahalle Muhtarı Ahmet Ali Bozlar seçildi. Meclis üyelerinin, çitçiliğin yapıldığı mahallelerden seçilmesine dikkat edildi. 


Konut dışı kentsel çalışma alanı Ağustos ayı Meclis toplantısında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (Ö1B), Ferro Krom Fabrikası'nın yanındaki 17 bin 390 metrekarelik arazisiyle ilgili hazırladığı imar planlamasına görüş verilmesi de görüşülerek, karara bağlandı. 2873 kadastro parseline ilişkin ÖİB tarafından hazırlanan 1000 ölçekli imar planı değişikliğine görüş verilmesi talebi, geçtiğimiz mecliste imar Komisyonu'na havale edilmişti. İmar Komisyonu da parselin konut dışı kentsel çalışma alanı ve park alanı olarak planlanmasına ilişkin ÖİB hazırladığı 1000 ölçekli planı, uygun görüş verilmesini talebiyle meclise gönderdi. 


Arazi kamu adına değerlendirilecek Gündem maddesiyle ilgili söz alan Başkan Hakan Tütüncü de planlamanın yapıldığı Ferro Krom Fabrikası'nın yanındaki 17 bin 390 metrekarelik alanın ÖİB'e ait olduğunun altını çizdi. Başkan Tütüncü, ÖİB'nin hazırladığı imar planıyla, araziyi kamu adına değerlendirmek istediğini kaydederek, "Planlama, devlete gelir getirmek amacıyla hazırlanmış. ÖİB'nin, bu arazi de ilgili yasa gereği plan yapma yetkisi var. Geçtiğimiz dönem 5 binlik planla ilgili Biiyükşehir Belediyesi'ne, bin ölçekli planla ilgili Kepez Belediyesi'ne görüş soruldu. Alan, konut dışı kentsel çalışma alanı ve park alanı olarak planlanıyor. Buraya herhangi bir şekilde rezidans, alışveriş merkezi gibi bir çalışma yapılması söz konusu değil. Ferro Krom alanı içerisinde olduğu için de alışveriş merkezi yapılması da fiziksel olarak uygun değil" dedi..


Antalya İleri 


Geri Dön