30 / 04 / 2024

Kepez Hamleder şubeleri kreş, öğrenci evi ve etüt merkezi olacak!

Kepez Hamleder şubeleri kreş, öğrenci evi ve etüt merkezi olacak!

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, mecliste bir soru üzerine bir süre önce tahliye edilen Hamleder şubelerinin kreş, öğrenci konuk evi ve etüt merkezi olacağını söyledi.



Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, mecliste bir soru üzerine bir süre önce tahliye edilen Hamleder şubelerinin kreş, öğrenci konuk evi ve etüt merkezi olacağını söyledi

 

Kepez Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yönetiminde toplandı. Belediye meclis salonunda 20 maddelik gündemle gerçekleşen toplantıda CHP grubunda katılımın az olduğu dikkat çekti. Mecliste gündemin 8’inci maddesinde yer alan Varsak ve Kirişçiler Mahalleleri arasına açılması planlanan Hamza Taş Bulvarına ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği ile ilgili rapor görüşüldü. Meclisten geçen söz konusu bulvar ile şehrin 4’üncü girişi sağlanacak.

 

Şafak’a öğrenci yurdu 

Gündemin 9’uncu maddesinde ise Şafak Mahallesi Yıldırım Bayezit İlkokulu yanında bulunan boş alanın Soysal ve Kültürel Tesis Alanı olarak düzenlenmesine dair imar planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyon Raporu da görüşüldü. Bu madde ile ilgili bilgi veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, söz konusu alanın Türkiye Diyanet Vakfı’na tahsis edilerek, vakıf tarafından bölgedeki öğrenci yurdu ihtiyacının karşılanacağını açıkladı. Tütüncü, üniversiteye yakın olan bu alanda vakıf tarafından öğrencilerin barınması için 300-400 kişilik bir yurt yapılacağını kaydetti.

 

Hamleder’i sordu

Ardından söz alan CHP grup sözcüsü Kadir Zeybek, bölgede gençlerin akşamları kafe gibi mekanlarda da vakit geçirme ihtiyacı olduğunu dile getirerek, alanın bu ihtiyacı da karşılaması talebinde bulundu. Zeybek’in talebine yanıt veren Başkan Tütüncü, söz konusu bölgede Orhan Gazi Semt Konağı, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi gibi sosyal ve kültürel aktivitelerin gerçekleştirildiği merkezlerin olduğunu, bu ihtiyacı da gerçekleştirdiğini söyledi. Bu açıklamaların üzerine söz alan MHP grup sözcüsü Adem Çelik, mülkiyeti Kepez Belediyesi’ne ait olan ve Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLEDER) tarafından kullanılan eğitim merkezlerini sordu.

 

Kreş ve etüt merkezleri 

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Hamleder’in tahliyesi konusunu gündeme getiren Çelik, derneğin Kepez’de bulunan iki şubesiyle ilgili son duruma dair soru yöneltti.

Tütüncü şöyle konuştu: “Hamleder’den geri aldığımız o binaların tahliyeleri bayram öncesi itibariyle tamamlandı. Çünkü hukuki bir takım engeller vardı. Göksu’daki Hal’in karşısındaki binamız etüt merkezi, akşamları da meslek edindirme merkezleri olarak kullanılacak. Aynı şekilde Erenköy’deki de aynısı olacak. Ahatlı’da ise iki binadan oluşan büyük bir yapı vardı. Onun doğu tarafını belediyemize ait anaokulu yapmayı düşünüyoruz. O bölgede oldukça yoğun bir nüfus var ve vatandaştan kreş talebi geliyor. Nasrettin Hoca kreşinde olduğu gibi vatandaş normal kreş ücretinin 3’te birine yararlanacak. Özgürlük Mahallesi’ndeki Turgut Özal Parkı’nın yanındaki 3 katlı binaya ise o bölge için kreş yapma arzusundayız. Üst katlara da öğrenci konukevi ve etüt merkezi olarak değerlendireceğiz. İnşaatlarına başlandı. Yani herhangi bir kuruma tahsis edilmeyecek, belediyemiz hizmet verecek.”


Antalya Akdeniz Manşet 


Geri Dön