04 / 05 / 2024

Kepez Kuzeyyaka Aile Sağlığı Merkezi inşaatı ne zaman bitecek?

Kepez Kuzeyyaka Aile Sağlığı Merkezi inşaatı ne zaman bitecek?

Kepez Belediyesi tarafından 7 ay önce bina sahiplerinin imar planlarına uygun yapılmıyor diye şikayet ettikleri Kuzeyyaka Mahallesi’nde yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi



Kepez Belediyesi tarafından 7 ay önce bina sahiplerinin imar planlarına uygun yapılmıyor diye şikayet ettikleri Kuzeyyaka Mahallesi’nde yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi


Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kuzeyyaka Aile Sağlığı Merkezi’nde 5 aile hekiminin görev yapacağını bir de mahalle hizmetlerine dönük olarak muhtarlık hizmet birimi olacağını ifade etti. Aile Sağlığı Merkezi’nin öncesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tütüncü, “Bina sahipleri imar planlarına uygun yapılmıyor diye şikayet etmişti. Sağlık ocağı yapılınca etraftaki binaların değeri artacaktı. Sağlık ocağı orta alana yapılınca karşıdaki binalar için değer oluşamayacaktı. Karşıdaki binalara yakın olur anlayışı ile bizim işimize gelir anlayışı ile hareket eden bir menfaat grubu burada. Bu binayı kalkıp da neden buraya yapıyorsunuz diye şikayet ettiler” dedi.


Amacımız hizmet

Temeli çok önce atıklarını hatırlatan Tütüncü, “Bugüne kadar bu inşaatın başlayamamasının temel nedeni burada civar apartmanların izin vermemesidir. 7 ay mücadele ettik. Merkez 7 ay geriden geliyor. Kim ne dersin biz sözümüzden geri dönmeyeceğiz. Engellerin karşısında azimle çalışmaya devam edeceğiz’’dedi. Kuzeyyaka Mahallesi’nde 5 aile hekiminin görev yapacağını söyleyen Tütüncü, “İçinde mahalle hizmetlerine dönük olarak muhtarlık hizmet birimi olacak. Halbuki yeni yapılmış bir park alanı vardı. Park alanını biz bozup sağlık ocağını o alana yapacakmışız. Bu böyle olunca da yaptığınız hukuka aykırı değil, imar planlarına uygun değil diye bizi şikayet ettiler. Biz de imar planını sağlık ocağı haline getirebilmek için 7 aylık bir zaman geçirmiş olduk. 7 aylık zamanda ciddi bir kayıp oldu. Amacımız kamu hizmetlerini vatandaşla buluşturmaktır” diye konuştu.


Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz

Tütüncü, Kuzeyyaka Mahallesi’ne karşı vermiş oldukları sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, “Seçimlerde bu bölgenin en önemli eksikliklerinden birisinin aile sağlığı merkezi olduğunu söylemiş en kısa zamanda doktoru, şifayı, size getireceğimizi vaat etmiştik. Aile Sağlığı Merkezi’nin Kuzeyyaka Mahallesi’ne hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. Kepez İlçesi’nde ayda 2 temel atma töreni gerçekleştirdiklerini, bu sayede Kepez’in geliştiğini ve kalkındığını söyleyen Tütüncü, “Kepez artık her gün yeni bir temelin atıldığı her yeni dönemde yeni eserlerin yükseldiği bu yükselen eserler ile birlikte farklı bir değişim şehirleşme evresinin yaşandığı müstesna bir ilçe haline geldi. Bu atmış olduğumuz temellerde ya vatandaşlarımızın çok önemli bir şehircilik eksikliğini karşılamaya dönük ya da şehrimizi daha bir prestij haline getirmeye dönük eserler. İşte bu eserlerin bir bir yükselmesi ile birlikte Kepez gelişiyor, değişiyor ve kalkınıyor. Önümüzdeki süreçte daha yapacağımız çok iş, atacağımız çok temel var. Bütün bu eserler ile birlikte bir devre, bir döneme imza atmanın yanında Kepez’in şehirleşme ivmesine de çok farklı bir anlam kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız’’dedi.


Kepez’in hızına yetişemiyoruz

AK Parti Antalya Milletvekili ve adayı Gökçen Özdoğan Enç de,  Kepez’deki hizmetlere değinerek ikametgahını Kepez’e almak istediğini ifade ederek, “Güzel bir hayalin temelini atıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kepezin hızına yetişemediğine dikkat çeken Enç, “Kepez şanslı biz de şanslıyız. 7 aylık gecikme ile bu temelin atıldığını söyledi başkanımız. Türkiye’de daha iyisini yapmak istediğiniz zaman engellenmek isteniyorsunuz. Görünmez duvarlarla 12 yıldan bu yana mücadele ediyoruz. Sağlık merkezinin yapılması daha fazla mahalleye hizmet verecek. Kepez Antalya’nın parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Kepez’de oturanlar, yaşayanlar çok şanslı. Muratpaşa’da yaşayan bir kardeşiniz olarak zaman zaman ikametgahımı Kepez’e almayı düşünüyorum. Hizmetleri görüyorum” diye konuştu. Temel atma törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya Milletvekili ve adayı Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, meclis üyeleri ve vatandaş katıldı.



Antalya Akdeniz Manşet 


Geri Dön