05 / 05 / 2024

Kepez Park Orman projesinin temeli atıldı!

Kepez Park Orman projesinin temeli atıldı!

Antalya'nın marka değerine katkı sağlayacak ve ilçeye vizyon kazandıracak olan Parkorman projesinin yapımı başladı. Antalyalıları eğlence, macera ve doğa ile buluşturacak olan Kepez Parkorman projesi için temel atma töreni düzenledi.



2.2 MİLYON METREKARE 

Projenin yapılacağı Meşe Kapısı'ndaki törene eşi Dr. Ayşe Tütüncü ile katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Antalya için 2 milyon 202 bin metrekare yeşil alan üretmiş bir belediye olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu üretmiş olduğumuz yeşil alanın içerisinde Kent Ormanı, Macera Parkı, Seyir Terası gibi Antalyalıların, kente gelen misafirlerin dikkatine çeken, nitelikli yeşil alanların olması şehrimizin adına bize memnuniyet veriyor" ifadesini kullandı. Kepez Parkorman'nın, Antalya'nın marka değerine yeni artılar kazandıracak devasa bir yatırım olduğunun altını çizen Tütüncü, "Projenin ihalesinde istedik ki açık yaraya kurt düşmesin. Bu amaçla ihaleyi görsel medya organlarında canlı olarak yayınladık. Antalya'da, bir ihaleyi canlı yayınla yapan ilk belediye olduk" dedi. Projenin, belediyeye 30 milyon lira gelir getireceğine vurgu yapan Başkan Tütüncü, "Belediyemiz de bu yatırımdan hatırı sayılır bir kira gelirini 25 yıl boyunca alacak. İhale bedeli 632 bin lira. İhaleyi alan firma, projeyi yapacak ve her yıl belediyeye 632 bin lira kira ödeyecek. Projenin 25 yıl üzerinden verildiği düşünüldüğünde, belediyemiz projeden 30 milyonun üzerinden bir gelir elde edecek" diye konuştu. Tütüncü, daha sonra Antalya Müftüsü Osman Artan'ın yaptığı duanın ardından protokol üyeleriyle birlikte butona basarak dev yatırımın temelini attı. 


Sabah Akdeniz



Bu haber Kemergözcü Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Kepezüstü Meşe Kapısı'ndaki temel atma törenine Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Ayşe Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Esat Göğük, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başan Tütüncü, "İyi bir aşçı, yemeğini tadan insanların yüzlerindeki mutluluğu gördüğünde mutlu olur. Bizler de yaptığımız nitelikli yatırımlarda, güzel eserlerde hemşehrilerimizin mutluluğunu gördüğümüzde mutlu oluyoruz" dedi.

Çevreci anlayışlarını, yeşile olan yaklaşımlarını Kepez Park Orman Projesi ile farklı bir boyuta taşıdıklarını kaydeden Başkan Tütüncü, “Antalya için 2 milyon 202 bin metrekarelik yeşil alan üretmiş bir belediye olmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi. Projenin Antalya'nın marka değerine katkı sağlayacağını vurgulayan

Başkan Tütüncü, şehrin avantajlarını ön plana çıkarmaya, insanların mutlu olacağı cazibe merkezleri oluşturmaya önem verdiklerini anlattı. Projenin 228 bin metrekarelik bir alana yapılacağına işarat eden Tütüncü, projenin belediye 30 milyon lira gelir sağlayacağını vurguladı.

ANTALYA'NIN CAZİBE MERKEZİ KEPEZ

Kepez'de, çok nitelikli gezinti ve cazibe merkezlerinin doğmaya başladığını kaydeden Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti: “Kent Ormanı ve seyir terası yaz aylarında binlerce kişiyi ağırlıyor. 70 dönümlük macera parkını inşa ettik. Yılbaşından sonra hizmete girecek. Varsak'ta sessiz sedasız bir kültür, turizm hizmeti gerçekleştiriyoruz. 2 bin yıllık bir antik şehir olan Lyrboton Kome'yi arkeopark haline getiriyoruz. Bu parkı 2016'da hizmete açarak, Antalya için önemli bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Avni Tolunay Mahallesi'ne kent parkı kazandıracağız. Dokuma Fabrikası'nda 70 dönümlük kent parkını önümüzdeki hafta hizmete açıyoruz."

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Park Orman'ın, büyük bir kısmını, EXPO 2016'ya açılışına yetiştireceklerini sözlerine ekledi. Tütüncü'nün konuşmasından sonra Antalya Müftüsü Osman Artan'ın yaptığı duayla protokol üyeleri butona basarak dev yatırımın temelini attı.



Geri Dön