29 / 04 / 2024

Kepez Santral Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Kepez Santral Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepez- Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nde önemli bir adım atıldı. Proje kapsamında hak sahiplerine verilecek konutların bina duvarları örülmeye başladı.



Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak gösterilen Kepez- Santral Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projede dairelerin karkas yapıları yüzde 70 oranında tamamlandı. 

ANTEPE tarafından yürütülen proje kapsamında 10'uncu kata yükselen blokların bir yandan da duvarları örülüyor. Projede 1500 işçi gece-gündüz aralıksız çalışıyor. Projede 3 bin 265 hak sahibine ait 5 bin 73 dairelerin inşaatı yapılıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, proje kapsamında 2019 Şubat ayı içerisinde bütün hak sahiplerine tapularının teslim edilmesi planlanıyor. Hak sahiplerine ödenen aylık 600 TL olan kira yardımı da 750 TL'ye yükseltilecek.

Toplam 19 bin konutluk proje için 8 milyar TL harcandı. Projenin, hak sahibi konutları hariç kalan kısmının da 8 yılda bitirilmesi hedefleniyor. Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yeni nesil kentleşmenin örneğini olması amaçlanıyor.


Geri Dön