03 / 05 / 2024

Kerim Çayır: Sivas'ta konut almanın tam zamanı!

Kerim Çayır: Sivas'ta konut almanın tam zamanı!

Sivas Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Çayır, “Vatandaş bu ayları iyi değerlendirsin şu an ev almanın ve kiralamanın tam zamanı çünkü fiyatlar çok uygun ve seçenek çok fazla” dedi.



Sivas Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Çayır, “Vatandaş bu ayları iyi değerlendirsin şu an ev almanın ve kiralamanın tam zamanı çünkü fiyatlar çok uygun ve seçenek çok fazla” dedi.


Sivas Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Çayır Sivas genelinde konut fiyatlarının hissedilir bir derecede düşüş yaşadığını söyledi. Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Çayır,  Sivas genelinde konut fiyatlarında son zamanlarda büyük bir düşüş olduğunu ve yatırım yapmak isteyenlerin bu düşüş zamanını çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.


 Çayır , “Sivas´ta son zamanlarda konut fiyatlarında büyük bir düşüş yaşanıyor. Bu düşüş ise piyasanın canlı olmamasından kaynaklanıyor. Bu dönemi vatandaşlar iyi değerlendirsin. Özellikle yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız için bu dönem tam yatırım yapma zamanı. Bu yatırım yapma zamanı  sekizinci ve dokuzuncu aya kadar devam edecek" dedi.


 "EYLÜL´DEN SONRA FİYATLAR YÜKSELEBİLİR"


 Eylül´den sonra konut fiyatlarının tekrar yükselebileceğine dikkat çeken Çayır, ‘İlimizde son yıllarda konut sayısı da arttı. Konut sayısı artınca doğal olarak konutların yarısı boş kaldı. Şehrimizde yaklaşık 50 bin nüfuslu büyük bir üniversite var. Öğrencilerin hepsi yurtlarda kalmıyor. Dolayısıyla bu öğrenciler ev kiralamak zorunda kalıyor ve boş olan konutları öğrenciler doldurmaya başladı. Şu an çoğu öğrenci evde oturuyor ve talep fazla olduğu için ev kiraları düşüyor.  Zaten ilimizin genelindeki evlerde seçenekler vatandaşın isteğine göre ve alternatif çok fazla” ifadelerini kulandı.


 "ELİNİZİ ÇABUK TUTUN"


 Konut fiyatlarındaki düşüşün geçtiğimiz yılın haziran ayında başladığını ve önümüzdeki beş ay boyunca devam edeceğini belirten Çayır, “ Sivas genelinde sıfır daire ve ikinci el daire çok fazla. Dokuzuncu ve onuncu aylarda ev fiyatları tekrar yükselebilir. Önümüzdeki beş ay da alınacak evler yıl sonunda satıldığında vatandaşa daha fazla para kazandırabilecek. Ev fiyatların bu sene genel olarak 215 yılına göre biraz daha ucuzladı ve 2015´in haziran ayından beri düşüş devam ediyor ama bu yılın sonlarına doğru fiyatlarda bir artış bekliyoruz. Artışın sebebi ise boş kalan konutların yavaş yavaş  dolması" şeklinde konuştu.


 TERCİHLER DEĞİŞTİ


 Önceden ilimizde genellikle evlerin güney cephesi ve ara katlar daha çok tercih edildiğini söyleyen Çayır, "Şimdi talep çok fazla ve kimse artık böyle bir ayrım yapmıyor. Şimdi bütün dairelerimiz vatandaşlarımızın istediği biçimde. Bu da yeni yapılan konutların dolmasının en önemli sebebi. Vatandaş bizden ev konusunda bilgi almak için gelirlerse biz halkımıza gereken yardımı ve indirimi yaparız. Konutlarımızda çeşit fazla. Vatandaş bunun bilincinde değil ve ev bulamam korkusuyla yaklaşıyorlar. Ev almak isteyen ya da kiralamak isteten vatandaşlarımıza acele etmelerini tavsiye ediyorum çünkü yıl sonun da çok faklı bir tablo ile karşılaşabilirler" dedi.


 Bizim Sivas


Geri Dön