29 / 04 / 2024

Kervansaray Holding'in gayrimenkulleri rayiç değerlerinin altında mı satıldı?

Kervansaray Holding'in gayrimenkulleri rayiç değerlerinin altında mı satıldı?

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'nin 2013-2015 tarihleri arasında firma bünyesine ait gayrimenkulleri nin  rayiç bedelin altında satıldığı iddia edildi.



Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), 2017'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na halka açık Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. yetkililerinin ‘Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçunu işlediğini ileri sürerek, şirket yönetim kurulu başkanı olan Selim Sayılgan ile yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Adil İlhan Ceyhan hakkında şikayetçi oldu.

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre;Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. yetkilileri hakkında Mahmut Orman, Özkan Karaca ve Ufuk Açıkgöz'ün yaptığı şikayetler de aynı soruşturma dosyasında birleştirildi.

Kervansaray Holding in gayrimenkulleri rayiç değerlerinin altında mı satıldı?

Hazırlanan denetim raporunda, Selim Sayılgan tarafından sevk ve idare edilen şirketin 2013, 2014 ve 2015 yıllarında finansal sıkıntı içinde olduğu, her hesap döneminde zarar edilmesi nedeniyle sermaye kaybı yaşadığı, net işletme sermayesi açığı verdiği, finansal borç ve yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlandığı, banka ve varlık yönetim şirketlerine ödenemeyen borçlar dolayısıyla şirketin icra takibine uğradığı, şirket yöneticilerinin açıklamalarına göre ihtiyaç duyulan işletme sermayesinin temini için grup gayrimenkullerinin rayiç değerlerinin altında fiyatlara satıldığının anlaşıldığı bilgilerine yer verildi

 


Geri Dön