03 / 05 / 2024

Balyan

Balyan

Mimar Balyan, yaklaşık 30 yıl süren mimarlık hayatında 7 saray, 4 fabrika, bir kışla, bir cami, 2 hastane, 3 okul, 2 su bendi, bir türbe sebil, 7 kilise ve birçok konut inşa etti

Saray Mimarları Balyan Ailesi'ne anıt!

18. ve 19. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuştu.

Balyan Anıt Mezarı açıldı!

Balyan Anıt Mezarı açılışını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı.

Mimar Garabet Balyan'ın anıt mezarı tamamlandı!

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Üsküdar Balyan Anıt Mezarı açılışı 1 Ekim'de!

18. ve 19. yüzyılda hassa mimarı olarak Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuşuyor.

Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul’da 100’e yakın tarihi yapının mimarı olan ve “İşin Ehli” diye bilinen Garabet Balyan’a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor

Mimar Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul'da 100'e yakın tarihi yapının mimarı olan ve "İşin Ehli" diye bilinen Garabet Balyan'a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor.

2007 yılında Abut Efendi Yalısı 40 milyon dolara satılık!

1835-1855 yılları arasında banker Altunizade Necip Bey tarafından, mimar Garabed Balyan'a yaptırılan Kandilli'deki Abut Efendi Yalısı, 2007 yılında 40 milyon dolara (53 milyon 200 bin liraya) satılmayı bekliyormuş.

2006 yılında Adile Sultan Sarayı kültür merkezi olarak hizmete girecek!

Sultan Abdülmecid'in Kandilli sırtlarında Sarkis Balyan'a yaptırdığı Adile Sultan Sarayı, 2006 yılında 'Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi Adile Sultan Sarayı' adıyla yeni bir kültür merkezi olarak hizmete girecekmiş.

Yıldız Hamidiye Camisi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

Sultan 2. Abdülhamit'in Sarkis Balyan'a yaptırdığı ve aynı zamanda bombalı suikasta uğradığı caminin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Adnan Ertem, Yıldız Hamidiye Camisi'nin restorasyonun 2 yıl daha sürebileceğini söyledi.

Tophane Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı!

II.Mahmut tarafından Krikor Balyan'a inşa ettirilen ve 1826'da hizmete açılan Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı.Olası bir depremde ciddi zarar göreceği tespit edilen camiyi güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı!

II. Mahmut tarafından Krikor Balyan'a inşa ettirilen ve 1826'da hizmete açılan Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı.

2002 yılında Balyan Ailesi'nin tarihi evi otele dönüşecekmiş!

2002 yılında Balyan Ailesi'nin inşa ettiği tarihi evi butik bir otele dönüşecekmiş. Ortaköy Vapur İskelesi'nin yanında bulunan tarihi eser Mimar Philippe Starck tarafından dizayn edilecekmiş.

1999 yılında Beykoz Kasrı müze olacakmış!

1999 yılında Milli Saraylar'a devredilen Beykoz Kasrı müze olacakmış. 1855 yılında Hidiv Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın temelini attığı, mimarlığını ise Balyan kardeşlerin yaptığı tarihi bina restore edildikten sonra müze olacakmış.

Balyan Haberi

Balyan

 

Tarihsel süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul’un gelişimine katkı veren 100 ailenin hikayesi, "İstanbul’un 100 Ailesi" adı altıda kitaplaştırıldı.   Kültür AŞ’nin hazırladığı kitaptan derlenen bilgilere göre, araştırmacı-yazar Sevengül Yılmaz tarafından yaklaşık bir yılda çeşitli tarihi kaynaklardan elde edilen bilgiler ışığında hazırlanan "İstanbul’un 100 Ailesi" kitabında, İstanbul’un tarihine mal olmuş 100 ailenin hikayesi anlatılıyor. Kitapta, bugün kamuoyunda sıkça bilinen "Sabancı", "Kıraç", "İpekçi", "Mardinzadeler" ailelerinin yanı sıra hiç bilinmeyen "Kamondolar", "Karateodori", "Lenas", "Çorluluzadeler", "Zografos", "Pepagomenos" ve "Glavani" gibi ailelere yer veriliyor.   Kamondolar ailesi    Avrupa’da kolları olan İspanyol-Portekiz kökenli bir aile olan ve ilk olarak İber Yarımadası’ndan Venedik’e, 18. yüzyılda ise İstanbul’a göç eden "Kamondolar" ailesinden Avram Salomon Kamondo (1758-1873), kardeşi İzak ile I. Kamondo ve Şürekası adlı bankayı kurdu. Bu banka devrin sayılı uluslararası finans kuruluşlarından biri oldu. Kırım Savaşı’nda Osmanlı Devletine savunma ihtiyaçları için borç para veren...