ekonomik bina sistemi Haberi
Bayraktar, "Afet riski taşıyan binaların sökülüp atılması önceliğimizdir. Suyu daha ekonomik kullanan, yağmur suyundan, atık sudan, rüzgar enerjisinden, güneş enerjisinden istifa eden binalar yapacağız'' diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'de yapı stokunun iyileştirilmesi noktasında ciddi bir çalışmamız var'' dedi
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen, "yapı denetim sistemi" kapsamında toplamda 1 milyon 89 bin 869 bina denetlendi, 510 bin binanın denetimi de sürüyor.
Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.
Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?
Bina Kimlik Sistemi’ne ilişkin değerlendirmeler yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “144 bin yapıda ‘Bina Kimlik Sistemi’ne geçildiğini dile getirerek, bu kapsamda binaların da periyodik bakımlarının yapılmış olacağını söyledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz verdiği bina tarama hizmetine 160 bin başvuru geldi. Ancak bazı vatandaşlar, başvurularına geri dönüş olmadığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 1 milyona yakın bina ve 6,8 milyon bağımsız bölüm denetlendi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...
Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bina Kimlik Sistemi (BKS) uygulaması başladı. Bina girişine monte edilen sertifika ile binanın A'dan Z'ye tüm bilgileri sistemde görülebilecek...
Bina Kimlik Sistemi, bugünden itibaren uygulamaya geçti. Bu sistemle vatandaşlar binaların ne zaman inşa edildiği, kaçak katı olup olmadığı ve depreme dayanıklılığı gibi bilgiler tek tıkla öğrenebilecek.
Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım bina kimlik sistemi ile atılıyor. Bina kimlik sistemi ile kimlikli binalarda güvenli yaşam sunulacak. Peki bina kimlik belgeleri nasıl hazırlanacak?
Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir araya toplayacak Bina Kimlik Sistemi devreye alınıyor. Peki Bina Kimlik Sistemi sorgulama nasıl yapılır? İşte Bina Kimlik Sistemi sorgulama 2021...
Bayraktar, "Afet riski taşıyan binaların sökülüp atılması önceliğimizdir. Suyu daha ekonomik kullanan, yağmur suyundan, atık sudan, rüzgar enerjisinden, güneş enerjisinden istifa eden binalar yapacağız'' diye konuştu.