Tüm Restoranlar Haberi
Restoranlarda Arap devrimi... Yılda Türkiye’ye gelen 3 milyon Arap turist, restoranlarda henüz adı konmamış büyük bir değişimin fitilini ateşledi. Birçok restoran Arapça mönüler hazırlayıp Arapça bilen garsonları işe alırken, mönüdeki yemekler de onların damak tadına göre silbaştan yenilendi. Arapların yoğun olarak gittiği lüks restoranlar gelen tepkiler yüzünden mönülerinden domuz etli yemekleri bile çıkardı. Sektörde devrim olarak nitelenen bu değişimin nedenini açıklayan en güzel cümle ise şu: 6 Arap turist 20 Avrupalı’ya bedel. Arapça, İngilizcenin önüne geçti Türkiye’nin önde gelen restoran zincirlerinden Cookshop, Arap turistlerin akın ettiği Forum İstanbul’daki şubesinde domuz etli yemekleri mönüsünden çıkardı. Şirket, mönüsünde yer alan domuz etli yemekleri sadece bu şubeye özel olarak mönüsüne koymadı. Aynı zamanda Ramazan Bingöl Et Lokantası’nın da sahibi olan Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Başkanı...