17 / 05 / 2024

Kia, 2030 yılında 1,2 milyon elektrikli araç satacak!

Kia, 2030 yılında 1,2 milyon elektrikli araç satacak!

Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel yaptığı açıklamada 2030 yılındaki toplam satışlarının yüzde 52'lik kısmının elektrikli veya elektrik destekli motora sahip araçlarla gerçekleşeceğini dile getirdi.



2021 yılında “İlham Veren Yolculuk” sloganıyla dönüşüm yolculuğuna başlayan Kia, yeni elektrikli araçları EV6 ve Niro’ya özel olarak KKTC’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Söz konusu etkinlikte markanın elektrifikasyon stratejisi ve elektrikli modelleri görücüye çıktı.

Söz konusu etkinlikte sürdürülebilir ulaşım hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini dile getiren Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel yaptığı açıklamada Kia’nın 2020'de açıkladığı Plan S stratejisi ve 2030 yılı yol haritamız kapsamında elektrikli ürün yelpazesini Türkiye’de de genişletmeye ve globalde başlayan dönüşüm yolculuğuna devam ettiklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada Kia'nın 2027'ye kadar toplamda 14 elektrikli model geliştireceğini açıkladığını, yeni EV 6 ve Yeni Niro EV bu strateji doğrultusunda geliştirilen iki yeni modeli olduğunu söyledi. Gelecek vizyonuyla otonom sürüş teknolojilerini tüm araçlarımızda genişletmeyi, elektrikli yveya elektrik destekli motora sahip araçlarla hedeflerine ulaşmayı istediklerini söyledi.

Kia, 2030 yılında 1,2 milyon elektrikli araç satacak!

Yaptığı açıklamada Kia’nın küresel ölçekte 2022 yılı sonunda toplam satışlarının yüzde 5’lik kısmının elektrikli araçlardan sağlanacağını dile getiren Can Ağyel, ulaşımın geleceğine yapılan yatırımla beraber bu oranın hızla artacağını söyledi. 2026 yılında toplam satışların yüzde 21’lik, 2030 yılında ise yüzde 30’luk kısmının tam elektrikli araçlardan elde edileceğini söyleyen Ağyel, hibrit araçların da dahil edilmesiyle toplam satışlar içerisinde elektrikli ve elektrik destekli araçların payının yüzde 52’ye ulaşacağını kaydetti. 

Can Ağyel yaptığı açıklamada Kia'nın global arenada 2030'da 1,2 milyonu elektrikli olmak üzere toplamda 4 milyon adet araç satmayı; bağlanabilirlik ve otonom sürüş teknolojilerini tüm araçlarında genişletmeyi ve PBV (amaca yönelik ticari araç) pazarında liderliği hedeflediğini kaydetti.

“2023'te yeni elektrikli araçlarımızı Türkiye’ye getireceğiz” 

 Yaptığı açıklamada Yeni EV 6 ve Yeni Niro EV’nin Türkiye’ye gelir gelmez büyük ilgi çektiğini dile getiren Can Ağyel, 2030 yol haritaları kapsamında elektrikli araçlara yatırım yapmaya devam edeceklerini söyleyerek, 2023 yılı sonunda da bir diğer SUV gövde tipine sahip elektrikli modelleri EV 9’u da Türkiye’ye getirerek elektrikli araçlarda da müşterilere sundukları alternatifleri geliştireceklerini söyledi.


Geri Dön